Gabe Newell, CD Projekt'in Aldığı Tepkilere Üzülmüş

Oyun yapmak kolay iş değil diyor

Valve'ın kurucusu, ünlü isim Game Newell, Cyberpunk 2077'nin çıkışıyla ilgili aldığı yoğun eleştiriler yüzünden CD Projekt için üzüldüğünü, stüdyoya büyük sempati beslediğini söyledi. TVNZ'ye konuşan Newell, stüdyonun başardığı şeyin "oldukça harika" olduğunu söyleyip "insanlar CD Projekt'i taşlamamalı" da diyor.

"Tüm oyun geliştiricilerinin kendilerini içinde bulduğu bu duruma büyük sempati duyuyorum. Benim bildiğim PC alanında çok sayıda mutlu oyuncu var, bizim için en görünür durumda olanlar da onlar. Bu oyunun harika olan çok yönü var, ortada inanılmaz bir emek var - geliştiriciler bu şekilde taşlamak hiç de adil değil, çünkü bu kadar karmaşık ve iddialı bir oyunu çıkarabilmek bile oldukça harika" demiş Newell röportajda.

Newell, geçmişte kendisinin de hayranlardan nefret dolu mesajlar aldığını, bu durumda yapılacak en iyi şeyin iğneleyici sözlere kulak tıkayıp sorunları gidererek ortaya iyi bir ürün çıkarmak olduğunu söylüyor:

"İnsanların bu tür tepkileri olduğunda ilk düşüncem bunun bizler için bir fırsat olduğudur, sanırım Cyberpunk 2077 geliştiricileri de benzer biçimde bunlara katlanıp müşterilerin lehine olacak geliştirmeler yapmaya odaklanmışlardır. Geçmişleri birbirinden iyi işlerle dolu, ürünlerine yatırım yapmaya decam ediyorlar ve zaman içinde müşterilerini oldukça memnun edeceklerine de düşünüyorum. Herkes biliyor ki eğer bu sektördeyseniz beklentiler daima çok yüksektir, iyi iş çıkardığınızda insanlar bunu bilmenizi sağlar, beklentileri karşılayamadığınızda da aynısını yaparlar - bunun eğlenceli bir sektör olmasının sebebi de bu"

CD Projekt'in başı Cyberpunk 2077'nin çıkışından sonra çok ağrıdı. Stüdyo şu aralar yatırımcıların açtığı davalarla da dertte. Uzun vadede oyunu iyice toparlayacaklarına şüphe yok, ama bundan sonrası için hem firma içindeki crunch kültürünün değişmesi, hem de organizasyon açısından değişikliklerin yapılması şart görünüyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
22 Ocak 2021 21:37

Millet ne kadar aç ya! Birilerine saldırmak için fırsat kolluyor sanki insanlar. Linç kültürü böyle bir şey işte. Kimse bilmiyor bir oyunu geliştirmenin ne kadar zor olduğunu. Tek bildikleri arkalarına yaslanıp tüketmek. Sıkıysa siz geliştirin lan şu oyunu! Neredeee...Bu oyunun 10'da birini bile yapacak adam yoktur Türkiye'de, eminim.

Yareeyaredaze
22 Ocak 2021 10:48

Yani doğru diyon Gaben ama işin arka tarafında bizim göremediğimiz çok şey döndü. CDPR ı severim ama çok açık şekilde yalanlar söylediler. Next gen hayaliyle süslediler gözlerimizi ama oyunda 2003 yılında çıkmış oyunlarda olan mekanikler bile eksik. Ayrıca RPG felan dediler oyunda seçtiğin seçenekler oyuna etki etmiyor. Oyun grafik ve hikaye açısından geçse de oyun mekanikleri ve testing aşamasında sınıfta kalıyor. Gördüğüm en kötü polis kovalamasına sahip oyun. İnsanın aklına ilk gelen şey bu oyunun daha yarısı bile bitmemiş yapımcıların yapmak istediklerinim buna rağmen piyasaya sürülmüş sanki oyun bitmiş gibi. Kazandıkları paralar da ellerinde patladı şimdi milyon dolarlık lawsuitler le karşı karşıya kaldılar playstation da adamları rezil etti

allalla
21 Ocak 2021 17:21

ah be CDPR, ah be iki gözüm; değer miydi umutlarımızla oynamaya?

ön siparişle aldık, koyduk bir kenara. yapacağınız yamaları bekliyoruz.

imza: bir PC oyuncusu!

Parolamı Unuttum