Gabe Newell, Mahkeme Karşısında İfade Verecek

Uzaktan ifade talebi reddedildi

2021 yılında Wolfire Games'in, Steam'e açtığı "haksız rekabet" davası devam ediyor. Mahkeme heyeti bu kapsamda Valve'ın en tepesindeki isim olan Gabe Newell'dan ifade istemişti. Newell, COVID-19 salgınını sebep göstererek mahkemeden izin istemiş olsa da mahkeme bu kararı reddetti.

GamesIndustry.biz'in haberine göre Newell'ın bu isteği "ciddi bir hastalık riskinde olduğuna işaret eden yeterli kanıt bulunamadığı" gerekçesi ile reddedilmiş durumda. Newell bu nedenle Washington'a giderek mahkeme karşısında ifade verecek. Özellikle davacı Wolfire Games, Newell'ın dava için kilit bir isim olduğuna inanıyor.

Wolfire Games'in 2021 yılında açtığı dava, Valve'ın geliştiricilerden aldığı yüzde 30'luk payın "rekabet kurallarını ihlal ettiğini" öne sürüyor. Stüdyoya göre Valve, pazardaki dominasyonunu kullanarak her satıştan yüksek oranda pay alarak yapımcılara ve tüketicilere zarar veriyor.

 

YORUMLAR
yrgn
27 Kasım 2023 19:50

%30 gibi bir paydan rahatsız olduğunuz halde ısrarla Steam'e neden gidiyorsunuz? Sebebi sizde biliyorsunuz eh o yüzden %30 işte.

Parolamı Unuttum