Advertisement

Galactus Kimdir?

Pudra şekerli Küt Gezegeni mide yakar mı?

Bir varlığı sadece aç olduğu için "kötü adam" kategorisine koymak doğru mudur? Belgesellerde sevimli ceylanları kovalayan kaplanlar da mı kötüdür? Yoksa iyi ve kötü insanoğlunun bir yerlerinden uydurduğu soyut kavramlar mıdır? Bu sorulara yanıt vermeden Galactus hakkında konuşmak pek de doğru olmaz. 

Altıncı Kozmos sırasında ölümlü bir Taa-an olarak dünyaya gelen Galan kendi evreni sona erdikten sonra özünü evrenle birleştirip bir sonraki döngüye taşımayı başarıyor. İşte bu noktadan sonra da artık insan gibi tavuk dürüm yiyen Galan yerini Galactus, Gezegen Lüpletici'ye bırakıyor. 

İlk 6 Ay Anne Sütü Şart

Taa-an cemaatinin önde gelen bilim kadınlarından Taaia'nın oğlu olan Galan'ın çoğu Marvel delisi gibi genetiğiyle oynanmış bir çocuk olduğunu belirtmek gerek. Anne şefkati ve ilgisinden uzak büyüyen Galan, doğal olarak empati ve vicdan gibi duygulardan yoksun bir çocukluk geçirdi. Hatta onun elçisi olarak bildiğimiz Silver Surfer bu yüzden zamanda yolculuk yapıp bebe Galan'a vicdan ve empati duygularını öğretmeye çalışıyor ki büyüdüğü zaman gezegen yeme konusunda daha seçici davranabilsin. 

Büyüyüp yetişkin olduktan sonra Altıncı Kozmosun sonundan yedinci kozmsun boşluğuna kadar sonsuzlukta savrulan Galactus, gözcülerden Ecce'nin dikkatini çekti. Hatta Ecce Galan'ın giderek büyüyen gücünün farkına varınca kozasında onu ve uzay gemisini yok etmeyi düşündü ancak Watcherların hiçbir şeye karışmama yemini yüzünden bu plan hayata geçmedi. Taa-anlardan kalan son uzay gemilerinden birini kendine büyüme alanı yapan Galactus binlerce yıl boyunca burada kozada kalarak bildiğimiz devasa haline ulaştı ve büyük bir iştahla uyandı. 


Elçiye Zeval Olur

Galactus'un hayat enerjisine olan açlığı büyüdükçe tembellik seviyesi de doğru orantılı bir şekilde yükseliyor. Nasıl bugün bile çok acıkınca soluğu yemek siparişi sitelerinde alıyorsak koskoca Galactus'da market market gezip dişine uygun gezegen bulacak değil. Bundan mütevellit en meşhuru olarak Silver Surfer'ı bildiğimiz Galactus Elçileri hızlı teslimat güvencesiyle ortaya çıkmaya başladı. 

Galactus'un ilk elçisi hakkında çok az bilgiye sahibiz. Adı bile belli değil, lakabi "Fallen One" olan bu arkadaş epey kötü niyetli birisi. Galactus tarafından seçilip olağanüstü güçlerle donatıldıktan sonra Galactus'a savaş açan Fallen One her seferinde bir temiz dayağını yiyip boyunun ölçüsünü alıyordu. Kozmik evrende de belalı bir karakter Fallen arkadaş Star-Lord tarafından da dövülüp hapse atılmıştı. 

Norrin Radd

Galactus diyince akla gelen en önemli isimlerden birisi de şüphesiz Gümüş Sörfçü yani Norrin Radd. Ekmek arası peynir niyetine sigara altlığı aradığı dönemde gözüne Zenn-La gezegenini kestiren Galactus büyük bir iştahla bu medeni ve mutlu gezegeni yemek için rotasını belirlemişti. Aralıklı oruç diyetini aksatmamak için Zenn-La'yı muhakkak yemek zorunda olan Galactus'un karşısına gezegen sakinlerinden Norrin Radd çıktı. Sıkı pazarlıkların ardından Norrin Radd kendisini feda edip, Gümüş Sörfçü olarak Galactus'a başka gezegenler bulma sözü verdi ve intergalaktik anlamda ilk Getir denemesi başlamış oldu. 

Silver Surfer çok uzun yıllar boyunca Galactus'a epey doyurucu gezegenler buldu ve ikili arasında dostluk benzeri bir ilişki meydana geldi. Ta ki Galactus bizim gariban dünyamızdaki Güney Doğu Anadolu Mutfağı'nın kokusunu alana kadar. Misler gibi yemek kokan gezegenimizi milyarlarca ışık yılı öteden bile saptayabilecek bir gurmeliğe sahip Galactus, Norrin'e "bana iki urfa bir adana soğansız olsun" siparişini verdi. 

Silver Surfer tıpkı kendi gezegeni gibi medeni bir hayat süren Dünyamızı Galactus'a yem etmek istemedi. Fantastik Dörtlü ile anlaşıp Ultimate Nullifier'ı kullanmalarını ya da en azından Galactus'u böyle korkutmalarını istedi. Reed Richards dehası da tam olarak burada hayatımıza girdi ve Galacstus tüm kainatı (kendisiyle birlikte) yok edebilecek olan Ultimate Nullifier'ı kendisine teslim etmelerine karşılık dünyayı yemeyeceğine dair bir söz verdi. Ancak Norrin Radd'ın bu ihaneti onu çok etkilemişti. Silver Surfer'ı bir daha asla uzaya çıkamayacak şekilde, dünyaya hapsetti ve yeni elçilerle birlikte yeni gezegenler aramaya devam etti. 

Portakallı Pekin Bilgisi 

Zaman içerisinde bolca Fantastik Dörtlü de dahil olmak üzere çok sayıda kozmik hikayenin ya başrolü ya yan rolü olarak Galactus'u görmeye devam ettik. Ancak yakın zamanlarda bir olay var ki Galactus'u resmen vegan eyleydi. Thor tarafından öldürülen Galactus tekrar dirildi ve fakat bu kez uyandığı zaman gezegenler, hayat enerjisi gibi bir açlık hissetmiyordu. Yeni nesil Galactus bilgiye açtı sevgili Oyungezerler.... EVET BİLGİYE....

Kainatın hatta kainatların (çoklu evrenler olmazsa olmaz) uçsuz bucaksız bilgileriyle karnını doyurmak isteyen Galactus'un bu diyet değişikliğini ben pek sevmedim. Yani misler gibi Adana Urfa varken saman gibi bilgiyle karın doyurmak pek bi tatsız... 

Kıssadan hisse anne şevkatinden uzak, bitmiş bir kozmosun koca göbekli eski gezegen lüpleticisiydi Galactus. Yeni döneminde farklı şeyler denemek istese de ben onu hep sigara altlığı arayan bir insanın açlık siniriyle hatırlayacağım. MCU usulü Galactus nasıl olur bilmem ama bu çizgi romanlarda başlayan "bilgi açlığı" furyası bir noktada MCU usulü kozmik evrene de sirayet edebilir, onu da o zaman değerlendiririz. Şimdilik karnınız yok, sırtınız pek olsun sevgili Oyungezerler bir sonraki yazıda görüşürüz. 

YORUMLAR
yevaton
27 Haziran 2024 13:40

There is a lot of information here that can help any business get started with a successful social networking campaign. Telegram下载

Wolflex
23 Haziran 2024 21:27

2-3 bin sene önce yunan mısır hint vs mitolojik hikayeleriyle nasıl o zamanın insanlarını sömürdüler ise şimdi de aynı saçma sapan hikayelerle bu nesli uyutuyorlar. Acı olan ise o zaman cehalet olması şimdi ise bilgili geçinenlerin bu safsataların peşinden koşması. 

yevaton
23 Haziran 2024 19:40

I gotta favorite this website it seems very helpful.

Parolamı Unuttum