Game of Thrones Finalinde Drogon Demir Taht'ı Tesadüfen Yakmış

'Şu tahtı bir yakayım da görsünler' dememiş yani

Game of Thrones'un final sezonunu sevmiş ya da sevmemiş olun, sonuçta büyük bir televizyon olayı sonlanmış oldu. Ancak aceleye getirilen bazı yerlerin ve cevapsız kalan soruların olduğu da muhakkak.

Elbette haberin bolca spoiler içerdiğini söylememe gerek yok ama şu güne kadar Game of Thrones izlemediyseniz zaten izleyene kadar bu haberi unutursunuz, o yüzden bunun sorun olacağını sanmıyorum :)

Dizinin son bölümü "The Iron Throne"un senaryosu internet üzerinden yayınlandı ve bu sayede en azından bir sorunun cevabını almış olduk. Ejderhalar her ne kadar zeki yaratıklar olsa da, bilerek ve isteyerek bir tahtı eritene kadar yakması, dahası o tahtın temsil ettiği şeyi biliyor ve anlıyor olması pek de ihtimaller dahilinde değildi. Ayrıca zaten King's Landing'i de, Demir Taht'ı da ilk kez görüyordu Drogon.


David Benioff ve D.B. Weiss tarafından kaleme alınan senaryoyu okuduğumuzda da bu düşüncenin doğru olduğunu görüyoruz, Drogon'un tek istediği Daenerys'in ölümü üzerine öfkesini haykırmak. Senaryoda o anlar şöyle anlatılmış:

"Drogon, Jon'a bakar. Boğazında birikmeye başlayan ateşi görürüz.

Ateşi Jon da görür. Kendisini ölmeye hazırlamıştır.

Ama o ateş Jon için değildir. Drogon dünyayı yakmak ister ama Jon'u öldürmeyecektir.

Arka duvara doğru ateşini püskürtür, kırmızı taş bloklardan geriye ne kaldıysa yakıp yıkar.

Ateş tahta doğru sürüklenirken Jon'un omzunun üzerinden bakarız - taht Drogon'un öfkesinin hedefi değil, sadece yangının ortasında kalan sessiz bir seyircidir."

Senaryonun geri kalan kısmında da tahtın ateşler içerisinde nasıl eriyip şeklini kaybetmeye başladığından,kollarının, kılıçların nasıl eriyiğe dönüştüğünden bahsediliyor ve sahne şu cümleyle son buluyor:

"Demir Taht'ta kim oturacak? Hiç kimse."

Yani Drogon öfkesini arkasını dönüp çıkarsaymış Demir Taht sapasağlam kalacakmış. Yine de "tahta acaba kim geçecek?" sorusunun cevabını bulmayı merakla beklerken tahtın ortadan kalktığını görmek de bence güzel bir sonuçtu. Bakalım George R.R. Martin, kitabında nasıl bir son benimseyecek?

YORUMLAR
creepylord
2 Ağustos 2019 09:03

"Anam öldü lan benim! Başlarım tahtınıza da size de" isimli ataşlı haykırış

Parolamı Unuttum