Game Pass Ultimate Stream Servisi, 2021’in İlk Yarısında PC’ye Geliyor

Aynı dönemde iOS cihazlara da gelecek

Microsoft’un oyun sektöründeki öncelikli hedefinin olabildiğince geniş oyuncu havuzuna ulaşmak olduğunu, şirketin bu alandaki yöneticileri birçok kez dile getirdiler. Zaten Game Pass gibi gayet güzel bir örnek de önümüzde duruyor. Ama bir de bunun yanında Microsoft’un stream servisi olan xCloud var.

Halihazırda Game Pass Ultimate ile konsol sahiplerine sunulan ve android cihazlarda da kullanılabilen sistemin, ilerleyen dönemlerde PC için de gelmesi bekleniyordu. Şimdi bunun için bir takvim de belli oldu diyebiliriz, en azından genel hatlarıyla. Paylaşılan son bilgilere göre, Bahar 2021 itibariyle Xbox Game Pass Ultimate’in bir parçası olarak PC kullanıcıları da xCloud servisinden yararlanabilecek.

Ayrıca android işletim sistemini kullanan cihazlardan 150’nin üzerinde oyuna erişim sağlayan sistem, önümüzdeki yıl iOS cihazlarda da kullanılabilecek. Yalnız burada ufak bir farklılık söz konusu, iOS versiyonu için ayrı bir program sunulmayacak, bu hizmet internet tarayıcı üzerinden kullanılabilecek.

Microsoft, daha önce de bu konuyla ilgili açıklamalar yapmış, Apple’ın benimsediği politika nedeniyle bu cihazlarda xCloud hizmetini sunamadıklarını, ama bunun için bir formül geliştirmeye çalıştıklarını ifade etmişlerdi. O ara formül de bir internet tarayıcının kullanılması olacak.

2021’de beta olarak sunulmaya başlanacak olan Xbox Game Pass Ultimate akış hizmeti, buluttan oyun oynama imkanını daha geniş kitlelere sunup Microsoft adına oyuncu havuzunu genişletmek için önemli bir adım olacak gibi görünüyor. Diğer oyun akış hizmetlerinden nasıl hamleler gelecek, bekleyip görelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum