Gamescom 2020 De İptal Oldu!

Etkinlik dijital platformlardan yayınlanacak

COVID-19 krizi ile çarpışan oyun dünyasından bir iptal haberi daha geldi. Daha önce GDC ve E3 gibi önemli fuarların iptal edilmesine yol açan salgın, Gamescom 2020'yi de vurdu. Alman hükümetinin Ağustos ayının sonuna kadar toplu etkinlikleri yasaklama kararının ardından Köln'de düzenlenecek etkinlik de iptal olmuş oldu.

Bazı otomobil markalarını ve okulları önümüzdeki haftalarda açmayı planlayan ülke, bu karara rağmen kalabalık organizasyonların 31 Ağustos'a kadar durdurulduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından Gamescom'un resmi hesabından gelen tweet ile birlikte etkinliğin iptali de kesinleşti.

Bu tweet ile henüz sözkonusu yasanın detaylarının bilinmediği fakat Gamescom 2020'nin bu durumdan etkileneceği belirtilmiş. Bununla birlikte Gamescom 2020'nin sadece dijital olarak yayınlanacağı da ifade edilmiş. Yakın zamanda bu dijital etkinliğin detaylarını da öğrenme fırsatımız olacak.

COVID-19 salgınından etkilenen Almanya'da ilk kez ölüm rakamları 300'ün üzerine çıktı. Salgın, son 24 saatte 315 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olarak rekor kırmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum