Gamescom 2021 Açılış Gecesinde Gösterilen Tüm Videolar

Uzun ve bol fragmanlı bir gece oldu

Oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden birisi de hiç şüphesiz Gamescom. Pandemi süreci haliyle Gamescom’u da etkiledi, geçtiğimiz yıl ara verilen program, dijital olarak geri dönüş yaptı. Açılış gecesi programında hangi oyunlar gösterilmiş, buyurun hep birlikte bakalım:

Saints Row

Program güzel bir ilk gösterimle başladı diyebiliriz. Gaza getiren bir müzik eşliğinde hareketli bir fragman izledik, Saints Row’un sahalara dönüşünü kutladık :) 25 Şubat 2022’de geliyor:

Marvel Midnight Suns

Gösterilen oyunlarından ikincisi Marvel Midnight Suns oldu. Bir süredir beklenen bir duyuruydu; 2K ve Fraxis’in geliştirdiği Marvel oyunu sonunda kendisini göstermiş oldu. 1 Eylül’de oynanış videosu paylaşılacak olan oyun, Mart 2022’de çıkış yapacak:

Call of Duty Vanguard

Bu yılın Call of Duty oyunu Vanguard da gösterilmeden olmazdı, elbette o da gecede yerini aldı. Vanguard, 2. Dünya Savaşı’ndaki özel kuvvetler mensuplarının hikayelerini anlatacak. Sovyet keskin nişancı Polina karakterini canlandıran Laura Bailey de oyunda yer almaktan ne kadar mutlu olduğunu söylüyor. Bakalım biz de oynarken bu kadar keyif alacak mıyız; Call of Duty Vanguard, 5 Kasım’da çıkış yapacak:

Halo Infinite

Dün akşam Xbox yayınında göremeyince garipsediyseniz, bu akşam muradınıza erdiniz :) Oyunun multiplayer kısmının ilk sezonu ile ilgili bir fragman paylaşıldı. Oyunun multiplayer kısmının da senaryo kısmıyla birlikte çıkacağı ilan edildi. Halo Infinite, 1 yıl kadar uzatılmış bekleyişin ardından artık 8 Aralık’ta serinin hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Serinin 20. yılını da boş geçmeyelim demişler, Halo temalı kontrolcünün yanında bir de Halo temalı konsol duyuruldu. 15 Kasım’da çıkıyor.

Cult of the Lamb

Goyunları seviyor muyuz gençler :) O zaman bu oyun hepimize gelsin, Massive Monster ve Devolver tarafından oyun severlerin beğenisine sunulacak olan Cult of the Lamb ile içimizdeki koyun sevgisini ekranlarımıza yansıtma imkânı bulacağız :)

Midnight Fight Express

2020’de de gösterilmişti. Benim dikkatimi çekmeyi başaran oyunlardan oldu, sizler ne düşünürsünüz, bilemiyorum. Tek kişi tarafından yapılan Midnight Fight Express, hemen her platforma geliyor, Game Pass’te de yerini alacak; 2022 yaz aylarında çıkış yapacak:

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Retro görünümlü TMNT oyunumuz Shredder’s Revenge için oynanabilir karakterler arasında sevgili April O’Neil’ın olacağını da öğrendik. Darısı çıkış tarihinin başına:

Kimetsu No Yaiba Demon Slayer The Hinokami Chronicles

Şimdi oyunun ismini yazsam, zaten burası dolar, ayrıca bir açıklama yazmama da gerek kalmaz diye düşünmedim değil, itiraf ediyorum :) 15 Ekim’de geliyor, bakalım başarılı bir anime oyunu olabilecek mi:

Super Monkey Ball Banana Mania

Super Monkey serisinin 20. yıldönümü gelmiş çatmış bile, ne çabuk geçti onca sene? 20. yıldönümünü yeni bir oyunla kutlamış olalım demişler, Super Monkey Ball Banana Mania’yı hazırlamışlar bizler için; 5 Ekim’de geliyor.

Splitgame

Splitgame, bu yılın sürpriz oyunlarından birisi oldu diyebiliriz. Beklenenden çok daha fazla ilgi görünce bir süre sunucuların fişi bile çekilmişti. Şimdi artık hazırız diyorlar. Season Zero duyuruldu. Bize de hadi hayırlı olsun demek düştü :)

Riders Republic

Ubisoft’un ertelemelere doyamadığı oyun desem abartmış olur muyum, olmam herhalde. ‘Elimizdeki bütün yarış oyunlarını bir kazana atalım, bakalım sonunda ne çıkacak’ oyunu Riders Republic için açık beta sürecinin başladığı ilan edildi, 28 Ağustos’a kadar devam ediyor, dilerseniz siz de bir göz atabilirsiniz:

Century Age of Ashes

Ejderha pilotluğu simülasyonumuz Century Age of Ashes da ertelenen oyunlardandı, 18 Kasım’da geliyor:

UFL

Yeni futbol oyunumuz, hayırlı uğurlu olsun. Üstelik ücretsiz olacakmış. Tabii ücretsiz denildiği zaman aslında ücretsiz olmadığını anlayabilecek kadar uzun zamandır oyun oynuyoruz, öyle değil mi :) Yine de bir şans vermek isterseniz, çok yakında çıkış yapacak:

LEGO Star Wars The Skywalker Saga

Hepsini birleştirecek oyun, LEGO Star Wars The Skywalker Saga’yı bekleye bekleye kök saldık ama olsun, sonunda Bahar 2022’de geleceği ilan edildi:

Synced Off-Planet

Bir başka FPS. Next Studios, kendilerine bir yer açabilecek mi hep birlikte göreceğiz. Yarın akşam da bir oynanış videosu gelecek, bakalım umut vadediyor mu:

The Outlast Trials

Soğuk Savaş temalı bir Outlast oyununa ne dersiniz? Oyun severleri yine gerilim yüklü anlar bekliyor gibi görünüyor; The Outlast Trials, 2022’de geliyor:

DokeV

Gecenin en hareketli, en şirin fragmanlarından birisi olduğuna şüphe yok. Pearl Abyss, rengarenk bir yapımla karşımıza çıktı, başarılı oldu mu siz karar verin artık.

Jurassic World Evolution 2

Hem oynanıştan bir kesit izlemiş olduk hem çıkış tarihini öğrendik. Jurassic World Evolution 2, 9 Kasım’da geliyor.

Far Cry 6

Evet, farkındayım, yıllardır hep aynı mantıkla devam eden bir seri var karşımızda, ama ne yapayım, yine de heyecanlanmadan duramıyorum :) Giancarlo Esposito, beklenen ‘kötü’ olabilir mi, neden olmasın? Peki, Far Cry 6 beklediğimiz oyun mu? Bunun cevabını da 7 Ekim’de hep birlikte alacağız artık:

Vampire: The Masquerade - Blood Hunt

Vampire: The Masquerade evreninde geçen ne çok oyun çıkıyor, değil mi? Birisi de Blood Hunt olacak malum. Gecede, klanlardan birisini gördüğümüz bir fragman ile karşımıza çıktı. 7 Eylül’de erken erişime açılıyor.

Park Beyond

Bandai Namco ve Limbic, bizleri yeniden park müdürlüğüne getirmeye, roller coaster dünyasının yıldızı yapmaya niyetlenmiş, Park Beyond ile çıktılar karşımıza. Eğlenceli oyunlardan birisi olmaya aday, 2022’de geliyor:

JETT: The Far Shore

JETT: The Far Shore da ertelenmiş bir başka oyundu, daha fazla bekletmeyeceğini öğrenmiş olduk; 5 Ekim’de geliyor. PC’de Epic Games Store’a, konsol cephesinde PlayStation’a özel olarak çıkacak.

Horizon Forbidden West

Açıkçası bu yıl çıkmasını umut etmiştik, ama bir yandan da erteleneceğini tahmin ediyorduk. Uzun uzun oynanış videoları paylaşıp, oyunu neredeyse tamamladık diyerek çıkış tarihi açıklamamaları can sıkıyordu; çıkış tarihi artık belli oldu: 18 Şubat 2022. Ne diyeyim, en azından 2022’nin ilk aylarında gelecek, bu da tesellimiz olsun:

New World

Amazon oyun işine noktayı koyacak mı koymayacak mı, işte bütün mesele bu:) New World, ertelendi ertelendi, bugünlere kadar geldi. Bakalım başarılı olabilecek, Amazon’un yüzünü güldürebilecek mi. Açık beta süreci 9-12 Eylül tarihlerinde, kendisi de 28 Eylül’de geliyor:

Marvel Future Revolution

Marvel, mobil cephesini de es geçmiyor; Future Revolution bu akşam itibariyle çıkışını yaptı. Andorid veya iOS cihazlarınıza indirip test edebilirsiniz:

Tales of Luminaria

Tales serisinin tonla oyunu var, bunların arasına Luminaria da katılmasın mı yani :) Android ve iOS cihazlara gelecek yeni Tales projesi de böylece ilan edilmiş oldu:

Tales of Arise

Tales of Arise, takip listemizde yerini almış, beklemekte olduğumuz oyunlardan birisi. Gecede de yerini aldı. Hem güzel bir resital dinledik hem de fragmanına göz atmış olduk. Demosu da hazır, hemen girip deneyebilirsiniz:

Jumanji: The Curse Returns

Jumanji’nin kutusu bir kez daha açılıyor, The Curse Returns pek yakında geliyor. PC ve Switch için çıkış yapacak:

Lost Judgment

Lost Judgment’ın çıkışına artık 1 aydan az bir süre kaldı, Gamescom’da da görünmese olmazdı:

Fall Guys

Fall Guys çılgınlığına yeni bir renk katalım demişler, Disney ile iş birliğine gitmişler. 9-12 Eylül’de King Louie etkinliği gerçekleştirilecek. Mowgli, Baloo, Shere Khan da oyunda yerlerini alıyor:

Replaced

E3’te gerçekleştirilen ilk tanıtımıyla birlikte dikkat çekmeyi başarmış, takip listelerimize hemen giriş yapmıştı. Game Pass oyunları arasında olacağını duyunca da sevindik haliyle :) 2022’de geliyor, bizler de merakla bekliyoruz:

E3 fragmanının müziği Void’i de ayrıca paylaştılar:

Age of Empires IV

Dün akşam trebüşe ile geçmişti, bu akşam oynanış videosu ile geldi, bir eksiği gidermiş oldu :) 28 Ekim’de çıkış yapacak, dört gözle bekliyoruz, yakından takipteyiz.

Valheim: Hearth & Home

Sürpriz bir başarıya imza atan Valheim’ın yeni içerik güncellemesi Hearth & Home için de bir fragman yayınlandı:

Crossfire X

Ha geldi gelecek denilen Crossfire X, yine ‘yakında’ fragmanlarından birisiyle karşımızdaydı.

Genshin Impact

Genshin Impact, 1 Eylül’den itibaren sevdiğimiz oyun karakterlerinden Aloy’u misafir etmeye hazırlanıyor, PS4 ve PS5 için erken erişim imkânı sunuluyor:

Sifu

Dövüş sistemi ve yaşlanma mekaniğiyle dikkatleri çeken kung fu oyunu Sifu’nun çıkış tarihi de sonunda belli oldu; 22 Şubat 2022’de geliyor:

Death Stranding Director’s Cut

Geoff, gecenin kapanışını Death Stranding Director’s Cut ile yaptı, oyundaki yeni özelliklerden bir kesit sunuldu:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum