Gamescom 2021 Xbox Yayınında Gösterilen Tüm Videolar

Microsoft yine alıştığımız gibi...

Gamescom 2021’de hangi oyunlar gösterilecek, bizleri ne gibi sürprizler bekliyor diye düşünürken, Xbox yayını ile programa ilk adımı atmış olduk. Microsoft, araya dikkat çekebilecek detaylar serpiştirilmiş bir sunumla çıktı karşımıza:

Dying Light 2: Stay Human

Duyurusu, tanıtım videoları ve vaat edilen özellikleriyle oyun severleri heyecanlandırdı. Sonra işten ayrılan önemli isimler oldu. Üst üste ertelemelerle tereddüde düşürdü. Cyberpunk 2077 sonrası Polonya merkezli firmaların karizması da biraz sarsılmış oldu tabii. İşte Dying Light 2 bütün bunları geride bırakıp yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Yeni tanıtım videosu da heyecanı bir kez daha ateşlemeye gelmiş; bakın bakalım bu konuda başarılı olabilmiş mi :)

Microsoft Flight Simulator 2021

Microsoft Flight Simulator 2021, gerçekçilikte yepyeni bir sayfa açtı, buna şüphe yok. Şimdi bir de yeni neslin gücünü yanına alıyor. 7 Eylül'de gelecek yeni güncelleme Avrupa haritasına odaklanmış durumda. Uçaklar da elden geçirilmiş, yenilenmiş. Dronelar da işin içine girmiş, bunun için Almanya merkezli Volocopter ile çalışılmış. İşin espor tarafına da el atmışlar. Sizin anlayacağınız dolu dolu güncellemeler, yenilikler geliyor. Tabii bir de Top Gun’ı unutmamak lazım :)

Humble Bundle Oyunları Game Pass’te

Humble Bundle çatısı altında çıkacak bazı oyunların Game Pass’te yerlerini alacağını öğrendik -ki bu da çok güzel bir gelişme bence. Archvale, Bushiden, Chinatown Detective Agency, Dodgeball Academia (geldi bile:)), Flynn: Son of Crimson, Midnight Fight Express, Next Space Rebels, Signalis, Unpacking ve Unsighted çıkış günlerinde Game Pass’e geliyorlar:

Into the Pit

Retro-FPS’ler ilginizi çekiyorsa, listeye bir de Into the Pit’i ekleyebilirsiniz. 19 Ekim’de geliyor, çıkışıyla birlikte o da Game Pass’te yerini alıyor:

Age of Empires IV

Elbette strateji sevenlerin hevesle beklediği Age of Empires IV de gösterilmeden olmazdı. Ama biraz daha farklı bir gösterim söz konusuydu bu sefer. Trebüşe replikasından okçuluk çalışmalarına, oyunu gerçekçi kılmak için ne kadar çaba harcadıklarından bahsettiler. 28 Ekim'de geliyor, dört gözle bekliyoruz:

Xbox Cloud Gaming, Konsollarda

Eski konsolunuzda yeni konsola çıkan oyunları oynamak; bir hayal daha gerçek oluyor. Microsoft’un iyi yaptığı işlerden birisi de tam olarak bu işte, oyuncu topluluğu için engel olarak gördükleri şeyleri aradan çıkarmak ve olabildiğince büyük bir oyun ekosistemi kurmaya çalışmak. Xbox Cloud Gaming, yıl sonunda Xbox Series ve Xbox One’a geliyor.

Wasteland 3: Cult of the Holy Detonation

Wasteland 3 çok iyi bir RYO idi, bu konuda herhangi bir itiraz geleceğini düşünmüyorum (gelen itirazlarla da bizzat ilgilenebilirim :)). Şimdi de Cult of the Holy Detonation ek paketiyle maceraya devam edeceğiz. Programda bahsedilen boss savaşları da iyi düşünülmüş, öyle değil mi?

Sea of Thieves Making Mayhem

Borderlands temalı Mayhem geminiz hayırlı uğurlu olsun :) Üzerine söylenecek fazla söz yok. Ama hazır fırsat bulmuşken Sea of Thieves için bir iki söz etmiş olayım; başlangıçtaki haliyle yıllar içerisinde geldiği nokta arasında ciddi fark olan oyunlardan. Bu yönüyle de bir artıyı hak ediyor bence:

State of Decay 2 Homecoming

Zombilere doyamadıysanız, daha fazlasını verelim; yeni haritalar, yeni silahlar, bol bol da zombi. State of Decay 2 Homecoming, 1 Eylül’de geliyor. Xbox Game Pass aboneleri de çıkış gününden itibaren oynayabilecekler:

Stray Blade

505 Games ve Point Blank tarafından oyun severlerin beğenisine sunulacak olan Stray Blade, fantastik dünyada kılıç kalkan oyunlarına davet ediyor bizleri :) Önümüzdeki yıl çıkacak, ama net bir tarih ilan edilmedi:

Crusader Kings III

Geçtiğimiz günlerde haberini verdiğimiz üzere CK3, konsollara geliyor (Tayvan sızıntısı bir kez daha doğru çıktı:)). Konsollarda strateji oyunu oynamak nasıl olur, bilemiyorum. Ama elinizin altında bir Xbox ve Game Pass aboneliğiniz olduktan sonra bunu bizzat tecrübe etmemeniz için bir neden yok, ondan eminim :)

Psychonauts 2

Sevimli kahramanımız Razputin, uzun bir aradan sonra yeni macerasıyla karşımızda. Bu yılın kendinden bahsettirecek oyunlarından birisi olması kuvvetle muhtemel. Çıkışına artık saatler kaldı, pek çok oyun severin de beklediği gibi ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Bu arada Tim Schafer ne güzel bir adamdır yahu, 30 yıldır ne güzel oyunlar oynattı bize, haksız mıyım :)

The Gunk

Steamworld’ün geliştiricisi Thunderful’ün yeni oyunu The Gunk, oynanış videosuyla gecede yerini aldı. Game Pass oyunlarından birisi olacak indielerden. Konsollarda Xbox’a özel olacağını da belirtelim.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5’in kapağında yer alacak Mercedes AMG ve Ford Bronco gösterildi; gayet güzeller, kelimenin tam anlamıyla gaza gelmelik :)

Forza Horizon 5’e özel kontrolcü de gün yüzüne çıktı, epey renkli bir cihaz olmuş :)

Oynanış videosuyla da iyiden iyiye havaya girdik, darısı artık oyunun çıkışına :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum