Gaming İstanbul 2018 Nerede, Ne Zaman? Bizi Neler Bekliyor?

Türkiye'nin en büyük oyun fuarı üçüncü yılında ve yine dolu dolu!

Yurt dışındaki oyun fuarlarına bakıp iç geçirirdik ama GIST sağ olsun bu iç geçirmelerimiz büyük oranda sonlandı. Artık dünyanın en önde gelen oyun firmalarını Türkiye'de de boy gösterirken görebiliyoruz. Kendilerini görebildiğimiz bu harika oyun fuarı da GIST yani Gaming İstanbul'dan başkası değil Oyungezerler. Kapladığı alan, yurt içi ve dışı katılımcı firma sayısı ve yoğun etkinlik trafiğiyle ülkemizdeki en önemli oyun fuarı haline gelen GIST’in üçüncüsü için geri sayım başladı. Oyunlara gönül vermiş insanların ülke hudutları içinde ziyaret edebileceği renkli ve eğlenceli GIST 2018’de bu sene de oyunseverleri çeşitli sürprizler bekliyor üstelik.

Kapladığı alan ve katılımcı firmalar bakımından Türkiye’nin en büyük oyun fuarı olan Gaming İstanbul 2018 tıpkı geçen sene olduğu gibi bu sene de İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Oyunseverlere kapılarını 1 Şubat'ta açacak olan oyun fuarı dolu dolu içeriğiyle dört gün boyunca bizlerle olacak. Eh, tabii Oyungezer ekibi olarak tam kadro bir şekilde biz de orada olacağız. En azından İstanbul'da yaşayan tam kadromuz diyelim de diğer şehirlerdeki editör dostlarımıza ayıp olmasın tabii :). Fuar kapılarını her gün sabah 10'da açacak ve Perşembe akşamı 7'de, Cuma ve Cumartesi 8’de ve Pazar günü de 6’da kapanış yapacak Oyungezerler!

2017 yılında 82,000 kişinin ziyaret ettiği muazzam bir kalabalığa başarıyla ev sahipliği yapmıştı Gaming İstanbul. İlk GIST'e oranla bu devasa bir büyümeydi. Bu başarıyı takiben de kafalarda tabii hemen şu soru oluştu: “Acaba seneye nasıl olacak?”. Bu soruya 1 Şubat’ta alacağımız cevap için fuarı organize eden GL Events ekibi hummalı bir şekilde çalışıyor ve Türk oyunseverlere en iyisini sunmak için ellerinden geleni yapacaklarından da şüphemiz yok

gist2018

DÜNYA DEVLERİ GİST 2018'DE!

Gaming İstanbul uluslarası pek çok oyun firmasını da barındırdığı için oyun dünyasının önemli yatırımcıları ve isimleri de İstanbul'da, bu fuarda oluyor. Her türden oyuna gönül verenlerin sevdikleri markalarla bir araya gelme şansı yakaladığı GIST bu sayede Türk oyun geliştiricileri için de önemli kapılar açılmasını sağlıyor. Bu seneki geliştirici konferansında FUNCOM'un Halka İlişkiler ve Pazarlama Müdürü Erling Ellingsen var ve kendisi erken erişim oyunlarını pazara sunmakla ilgili deneyimlerini paylaşacak. Unity Ads'in İş Geliştirme Müdürü Slava Taraskin ise video oyunları içerisindeki reklam tekniklerinden bahsedecek ve bu konuda bir konferans verecek. Konferanslar resmi olarak İngilizce dilinde yapılacak ancak konferans katılımcılarına isterlerse simultane olarak Türkçe çeviri yapılacak.

GIST 2017'de de dünya devlerini İstanbul'da görmüştük. Dünyanın en önde gelen oyun şirketlerinden biri olan Tencent, kocaman bir stant kurmuş ve Strike of Kings isimli mobil MOBA'sını tanıtmıştı. Keza Blizzard, Nvidia ile birlikte bir Overwatch Turnuvası düzenledi. Bu sene GIST yine dopdolu tabii. Geçen seneyi aratmıyor kesinlikle. Sony PlayStation, Oyungezer (biz olmadan olur mu hiç sevgili Oyungezerler),ByNoGame, Game Satış gibi dev firmalar fuarda yer alacak. Ülkemizde sağlam bir başlangıç yapan Black Desert Online'ın geliştiricisi Pearl Abyss de fuarda yer alıyor üstelik ve hediyelerle gelmelerini bekliyoruz. Duyduğumuza göre Ubisoft da GIST 2018'de yer alacak ve kim bilir belki Far Cry 5'i oynama imkanı bile bulabiliriz.

Tüm bunlar yetmediyse geçtiğimiz sene Shadow of War oynama şansı bulduğumuzu hatırlatayım. Sony'nin bu sene bizlere God of War oynatma ihtimali var. Henüz kesinleşmiş bir şey yok, ama bunu duymak bile heyecanlandırmadı mı?

HER YAŞTAN OYUNCUNUN BULUŞMA NOKTASI

Gaming İstanbul kapılarını oyunlara meraklı her yaştan oyuncuya açıyor. Fuar alanına sadece 0 - 3 yaş aralığındaki katılımcıların girmesi yasak iken farklı yaşlardaki oyun meraklıları güvenlik görevlileri tarafından verilen PEGI dereceli bileklikleri takmak zorunda. Böylece her oyuncu kendi yaşına uygun içeriğe erişebiliyor. 18+ PEGI dereceli bir oyunu 12 yaşındaki bir katılımcının denemesi önlenmiş oluyor. Çocuğunu fuara getiren anne ve babalar, eğer kendilerini oyunların büyülü dünyasına kaptırmamaya kararlıysa fuar alanındaki kafeteryada kafa dinleyip çocuğunu bekleme şansına da sahip.

BAĞIMSIZ OYUNLARI SEVİYORUZ!

GİST 2018 aynı zamanda Türkiye'deki bağımsız oyun yapımcıları için de bulunmaz bir fırsat. Oyun geliştiricileri üzerinde çalıştıkları projeleri ya da tanıtmakta zorlandıkları bitmiş oyunlarını GİST aracılığıyla duyurma imkanı buluyor. Tıpkı geçen sene olduğu gibi bu sene de bağımsız oyun geliştiricileriyle röportajlar yapacağız ve onlara canlı yayınımızda fırsat vereceğiz. Geçen sene pek çok sağlam bağımsız yapımı oynama şansı bulmuştuk.

Gaming İstanbul aynı zamanda oyun hayranlığının sanatla buluştuğu ve dünyaca ünlü cosplay’cilerle tepe noktası yaptığı Türkiye’deki tek etkinlik olma özelliğini de koruyor. Dört gün boyunca sürecek etkinlikte cosplay’e gönül vermiş katılımcılar hayranlarıyla buluşurken son gün düzenlenecek yarışmada farklı ülkelerden gelen profesyonel cosplay’cilerin jüriliği yaptığı Cosplay Yarışması’nda en iyi tasarımlarını yarıştıracaklar. Bu sene dört gün boyunca fuara katılacak ve Cosplay Yarışması’nda jüri üyeliği yapacağı kesinleşen isimler her zamanki gibi göz kamaştırıyor. Yaptıkları mükemmele yakın Warcraft tasarımlarıyla gönüllerde taht kuran Rus çift Narga Aoki’yle fotoğraf çektirme fikri hiç de fena gelmiyor kulağa öyle değil mi? Margaery Tyrrell’i oynayan Natali Dormer’a müthiş benzerliğiyle bilinen Xenia da bu sene GİST’i renklendirecek diğer bir isim.

Azıcık kendimizi de övelim: Fuarın son gününde oyun basın sektörünü tek bir şemsiye altında toplayan Goodgamers da bir seri konferans düzenleyecek. Oyungezer’den Tuğbek Ölek’i, Level’dan Kürşat Zaman’ı, Merlin’in Kazanı’ndan Murat Oktay’ı, IGN Türkiye’den Yusuf Canpolat’ı ya da KarıKocaGaming’den İlker Karaş’ı kendi hikâyelerini anlatırken dinlemek isterseniz 4 Şubat Pazar günü özel basın günü indirimi de uygulanacak olan konferans alanına bekleriz.

1 - 4 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Gaming İstanbul 2018 biletlerini günlük ya da kombine olmak üzere fuar girişinden veya Gaming İstanbul’un internet sitesi üzerinden indirimli fiyatla edinebilirsiniz. Oyungezer olarak bu sene de katılacağımız fuarda siz sevgili okuyucularımızla buluşmak için biz de hazırlıklara devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum