GDC 2019: System Shock 3’ün İlk Kısa Videosunda SHODAN Var!

Saklanabileceğin bir yer yok…

GDC 2019’da görücüye çıkan ikinci oyun çok uzun bir süredir hasretle beklediğimiz bilimkurgu-korku oyunu System Shock 3 oldu.

Unity’nin düzenlediği basın toplantısında sahneye oyun sektörünün efsanevi geliştiricilerinden Warren Spector (Deus Ex, System Shock, Thief) çıktı ve System Shock 3’ün ilk videosu eşliğinde oyunun alfa-öncesi görsellerini paylaştı.

Yayınlanan video çok kısa olsa da oyunda karşılaşacağımız yaratıklara, robotlara ve özellikle de ışıklandırma ve gölgelere dair önemli ipuçları yakalıyoruz. Ve tabii kötücül yapay zekâmız SHODAN da arz-ı endam ediyor ve “Saklanabileceğin bir yer yok. Yaptığın her şeyi görüyorum,” diyerek tüylerimizi diken diken ediyor.

Tabii bu sunum aynı zamanda oyunun Unity ile yapıldığını da doğrulamış oluyor (Burun kıvırmayın, Unreal motoruyla yapılsaydı bir yıllığına malum mağazaya özel olabilirdi). Warren Spector konuşması sırasında Unity teknolojisinin robotlarla, mutantlarla ve cesetlerle dolu bir dünya yaratma konusunda kendilerine nasıl yardımcı olduğunu anlattı. Yoğun, odaklanmış ışıklandırmanın atmosfere yaptığı katkı üstünde de özellikle durdu.

Ayrıca oyunla ilgili birkaç ekran görüntüsü de paylaşıldı.

system-shock-3-001

system-shock-3-001

system-shock-3-001

System Shock 3, OtherSide Entertainment tarafından PC için geliştiriliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum