GDC 2020, GDC Summer Adı Altında Ağustos Ayında Düzenlenecek

Düzenlenmez diyenler el kaldırsın

Bu yılki Game Developers Conference corona virüs salgını yüzünden ertelenmişti bildiğiniz gibi, organizatörlerden yapılan yeni açıklamaya göre etkinliğin yani tarihi Ağustos olarak belirlenmiş.

GDC Summer ismiyle düzenlenen etkinlik üç gün sürecek ve 4 ile 6 Ağustos tarihleri arasında San Francisco'daki Moscone Center'da düzenlenecek. GDC Summer, benzersiz bir GDC deneyimi sunacakmış ve klasik geliştirici konuşmalarını fuar mantığıyla birleştirecekmiş.

Açıkçası GDC'den neden bu açıklamanın yapıldığını anlamakta zorlanıyorum. Salgının etkisini günden güne arttırdığı bir dönemdeyiz, sanki bir anda herşey günlük gülistanlık olacakmış gibi bu kadar kesin bir tarih vermeleri bana oldukça şaşırtıcı geldi. Amerika'daki vaka sayıları git gide yükseliyor, şehirler bir bir kapanmaya başladı, bu belanın etkisinden ne zaman kurtulacağımız da tam olarak belli değil. Böyle bir dönemde herhalde insanların en son düşüneceği şey 'acaba GDC ne zaman düzenlenecek?' olur herhalde.

Burada yapılacak en doğru hamle bu tür etkinlikleri E3 gibi süresiz biçimde iptal etmek, durum kontrol altına alındığında yeni tarih açıklamak olurdu. Neyse, vardır herhalde bir bildikleri.

Bu sırada bu yıl geleneksel GDC ödüllerinde kimler evine ödül götürdü öğrenmek isterseniz sizi ödül haberimize alayım, Untitled Goose Game'i siz de kutlayın :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum