Geliştiriciler Artık Steam'in Yakında Çıkacaklar Listesini Manipüle Edemeyecek

Steam sonunda olaya müdahale ediyor

Valve, geliştiricilerin oyunlarının çıkış tarihini zırt pırt değiştirmesinin önüne geçecek bir adım attı. Bir indie oyunun yayıncılığını yapan HeadlessIvan ismindeki Reddit kullanıcısının fark ettiği değişikliğe göre artık geliştiriciler oyunun çıkış tarihi Valve'ın onayı olmadan değiştiremeyecekler.

HeadlessIvan, yakında çıkacak oyunlarından birinin çıkış tarihini değiştirmeye kalktığında "eğer bu tarih üzerinde değişiklik yapmak istiyorsanız, lütfen yeni çıkış tarihinin sebebini de belirterek Valve ile irtibat kurun" mesajını almış. Bu mesajda ayrıca "yeni çıkış tarihinin, oyunun çıkış tarihi olduğundan emin olmalısınız" ibaresi de yer alıyor.

Peki bu değişiklik ne işe yarayacak? Bazı geliştiriciler oyunları sürekli olarak "Popüler ve Yakında" listesinde görünsün diye oyunun çıkış tarihini yakın tutuyor, bu tarih yaklaşınca da çıkış tarihini öteleyebiliyordu. Çünkü bu değişikliği yapmakta herhangi bir kısıtlama bulunmuyordu. Hal böyle olunca da oyun çıkarmadan bu listelerde uzun süre kalmak mümkündü.


No More Robots isimli indie stüdyosundan Mike Rose da yıl içinde GamesIndustry sitesine verdiği röportajda bu sorundan bahsetmiş, "Steam arayüzünden oyununuz için herhangi bir tarih seçebiliyorsunuz ve bunun hiçbir anlamı olmuyor. Tarih seçip o tarihin geçmesini bekleyebiliyor, sonra yeniden bir tarih belirliyor ve onu da geçiriyorsunuz" demişti.

> Steam'in Mikro Fragmanları Oyunları 6 Saniyede Tanıtıyor

Valve'ın bu uygulamayı yalnızca küçük geliştiricilere mi, yoksa herkese mi yapacağı henüz belli değil. Ancak tanınmış geliştiricilerin zaten bu tür çıkış tarihiyle oynama işlerine pek bulaşmadıklarını söyleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum