Genshin Impact'in 3.2 Güncellemesi Performans Sorunları İle Geldi

Oyunun "oynanamaz hale" geldiğini söyleyenler var

Genshin Impact'in 3.2 güncellemesi PC oyuncularının bir kısmının sinirlenmesine yol açtı. Geliştirici HoYoverse'ün sessiz sakin eklediği anti-aliasing seçenekleri, PC oyuncularına "downgrade" hissi yaşatıyor. Oyunun subreddit'inde başlayan isyan geliştiricinin de dikkatini çekmiş durumda.

Sorunun ise AMD marka grafik kartı kullanan oyuncularda ortaya çıktığı öne sürülüyor. 3.2 güncellemesi ile AMD'nin "Fidelity Super Resolution (FSR)" seçeneği oyuna eklenmiş durumda. Nvidia'nın DLSS sistemine benzeyen bu sistemi seçeneklere ekleyen stüdyo, diğer anti-aliasing seçeneklerini kaldırmış.

Normal şartlar altında TAA ve SMAA gibi geleneksel seçenekler ile birlikte çalışınca daha iyi sonuç veren FSR, şu anda oyunda tek seçenek olarak kalmış durumda. Yani oyuncular seçeneklerden ya anti-aliasing'i kapatmak durumunda kalıyor, ya da FSR'ı seçerek görüntü kalitesinin düşmesine ve performansın etkilenmesine neden oluyor.

Bakalım HoYoverse duruma ne zaman müdahale edecek?

YORUMLAR
biwaly
4 Kasım 2022 10:48

Aga bu oyunu oynayan heterosexsüel erkekler gitsin kendine gerçek kadın bulsun LEL. Heteroseksüel kadın bile olsam oynamam lan ne iğrenç oyun ewww.

Parolamı Unuttum