George Lucas'ın Oyunlar Hakkındaki Son Açıklamalarına Tepki Geldi

Lucas oyunlardaki hikaye anlatımını yetersiz bulmuştu.

Geçen hafta George Lucas ve Steven Spielberg'ün bir konuşmada bilgisayar oyunları hikayelerinin yetersizliği üzerine yaptıkları açıklamalara ilk tepki geldi.

Lucas, bilgisayar oyun sektörünün halen Titanik tarzı bir hikaye anlatımı başarısına ihtiyacı olduğunu belirtmişti. "Oyun kolunu elinize aldığınızda kalbiniz de bir şeyler kapanıyor ve oyun oynamak sadece spor haline geliyor."

Kickstarter'dan aldığı destek ile Dreamfall Chapters'i yöneten Ragnar Tornquist ise bu açıklamalara karşı çıktı. "Oyunlar hikaye anlatımının en üst noktaya çıktığı yapımlardır. Misal; Journey, oynadığım en iyi oyunlardan birisiydi ve sadece resimler ve sesler ile herhangi bir TV şovunda göremeyeceğiniz harika bir hikaye sunuyordu," dedi.

"George Lucas'ın açıklamaları beni kızdırdı çünkü şu anda The Last of Us oynuyorum... Kimsenin oyun zevkini mahvetmek istemiyorum ama oyun daha başında muhteşem bir duygusal bağ ile ilk adımı atıyor. Oyun kolu çalıştığı anda kalbiniz kapanmıyor. Kendinizi çaresiz hissediyorsunuz."

George Lucas'ın hikaye anlatımına dair fikirleri sadece bununla sınırlı değildi.

"Önümüzdeki beş sene içinde en çok öne çıkacak oyun, oyunun karakterleri ile empati yapmayı beceren ve hedef kitle olarak genç kızları ve hanımları seçecek olandır. Başarısı büyük ve sektöre etkisi Titanik filminin başarısı gibi olacak. Herkesin hoşlandığı bir aşk hikayesi olacak ki insanlar şaşırarak "Bu da nereden çıktı?" diyecekler çünkü bu hikayede insanları vurmak yerine gerçek bir aşk hikayesi anlatılacak."

Tornoquist ise çizgisel hikaye anlatımının asla yok olmayacağını belirtirken yapımcılar için en ilginç tecrübenin oyuncu hikayesini çizgisel hikaye potasında başarılı şekilde eritmek olacağını savundu.

Gerçekten de çok ilginç açıklamalar her iki taraftan da geldi. George Lucas'ın derdi eğer bir aşk oyunu yapmak ise piyasada öyle bir açığın bulunduğu söylenebilir ama oyunların hikayelerini genel olarak eleştiriyorsa -bence- iyi ve kötünün çok kesin çizgilerle birbirinden ayrıldığı Yıldız Savaşları'na ilk ayarı çektikten sonra oyun sektörünü eleştirmesi daha yerinde olacak diye düşünüyorum.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum