George R.R. Martin, Game of Thrones Dizisi Bittiği İçin Kendini Özgür Hissediyormuş

Artık kitaplarımı kendi tempomda bitirebilirim diyor

George R.R. Martin, The Guardian'a verdiği röportajda A Song of Ice and Fire serisini sonlandıracak son iki kitabı The Winds of Winter (Kış Rüzgarları) ve A Dream of Spring (Bahar Rüyası) hakkında konuştu. Ünlü yazar elbette kitapların ne zaman çıkacağına dair bir bilgi vermedi, ama görünüşe göre kendisi Game of Thrones dizisinin sonlanmış olmasından bir hayli memnun.

Martin, 6. sezon başlarken dizinin kitapların önüne geçtiğini ve bu yüzden de kendini stres altında hissettiğini anlatmış: "Bunun benim için iyi bir şey olduğunu sanmıyorum, normalde beni hızlandırması gereken şey aksine yavaşlaştırdı. Ancak dizinin bitmiş olması kendimi özgür hissetmemi sağlıyor, artık kendi tempomda devam edebilirim. İyi günlerim de oluyor, kötü günlerim de, stres ise çok daha az, yine de bir parça var."

Ünlü yazar bir kez daha dizinin bitiş şeklinin kitaplar için planladığı sonu etkilemediğini belirtmiş, yani hala daha Martin'in kitaplar için de benzer bir son düşünüp düşünmediğini bile bilmiyoruz. "Dizi kitaplara dair hiçbir şeyi değiştirmedi. Rick Nelson'ın en sevdiğim şarkılardan biri olan Garden Party'de dediği gibi, herkesi mutlu edemezsin, o yüzden kendini mutlu etmelisin".


Martin, kitaplarda yarattığı dünyanın kafasında canlandırdığı halinin dizi tarafından değiştirilmediğini de söylüyor. "Ortalama bir izleyici için artık Tyrion Lannister deyince akla sadece Peter Dinklage gelecektir. Benim için durum öyle değil" demiş Martin.

The Winds of Winter'ın bir aksilik olmazsa 2020 yılında yayınlanacağı düşünülüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum