Gişe Gelirlerine Göre DCEU Filmleri

DCEU devam edecek mi?

Geçtiğimiz günlerde 92. Oscar ödülleri verildi ve bir DC/WB ortaklığı yapımı olan Joker iki dalda ödülü kazandı. Hem Joaquin Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı hem de filmin bestecisi Hildur Gudnadottir, En İyi Özgün Müzik ödülünü kazandı. Film zaten gişede bir milyar barajını geçmişti ve büyük bir beğeni toplamıştı. Ancak DC'nin asıl sinematik evreni için durum bu kadar parlak gözükmüyor. 

2013 yılında Man of Steel ile başlayan serüven daha sonra çeşitli filmlerle devam etti ve son olarak Birds of Prey filmiyle karşımıza çıktı. Tüm bu filmlere bakınca gişede ciddi bir başarısızlık gözüküyor. Listeye Christopher Nolan'ın Kara Şövalye üçlemesinin dahil olmadığını hatırlatmakta fayda var. Çünkü o film bir DCEU filmi değildi tıpkı Joker gibi. DCEU filmlerinin uluslararası gişeleri şu şekilde;

  • Shazam! (2019): 365.9 milyon $
  • Justice League (2017): 657.9 milyon  $
  • Man of Steel (2013): 668 milyon $
  • Suicide Squad (2016): 746.8 milyon $
  • Wonder Woman (2017): 821 milyon $
  • Batman v Superman: Dawn of Justice (2016): 873.6 milyon $
  • Aquaman (2018): 1.15 milyar $
  • Birds of Prey (2020): 154 milyon $ (artmaya devam ediyor)

Listeye şöyle biir bakınca Aquaman dışında 1 milyar dolar barajını geçen bir film karşımıza çıkmıyor. Marvel/Disney ortaklığının rutin bir şekilde bu barajı aştığını düşünecek olursak DC/WB ortaklığının çizgi roman uyarlamaları konusunda ciddi bir yol kat etmesi gerektiğini görüyoruz. Birds of Prey filmi de büyük bir mucize olmazsa çok yüksek bir gişe geliri elde edemeyecek. Bu noktadan sonra stüdyonun en büyük umudu Matt Reeves'in yazıp yöneteceği yeni Batman filmi olacak. 

Bir noktada evrene yeniden Superman'i dahil etmek zorunda olan DCEU, bir şekilde Henry Cavill ile yeniden anlaşırsa bu gişeye de oldukça olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Ancak son söylentilere göre gelecek olan Flash filmiyle birlikte bir Flashpoint hikayesi göreceğiz ve evrene reset atılacak. Bu noktadan sonra Robert Pattinson'un Batman'i de ana evrene dahil olacaktır. Tüm bu evreni toparlama çabalarının gişede DC/Warner Bros. ortaklığını mutlu edip, etmeyeceğini ise zaman gösterecek.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum