Advertisement

Google Glass Can Sıkacak

“Google Glass, gizliliği hiç ediyor.”

Google Glass'ı gördük, beğendik. Kimimiz beğenmedi ki, en doğal hakkıdır beğenmemek. Özellikle de o ilk çıkan videonun yarattığı etkiyi yaşatamaması pek çok kullanıcının yüzünün düşmesine sebep oldu. Ancak biz burada “Google Glass olmuş.” ya da “Google Glass'ı hiç beğenmedim yeaa.” diye konuşurken, bir avukatlık grubu olan Stop the Cyborgs, Google Glass hayatımıza girdikten sonra gizlilik çizgimizin çok daha düşeceğini söylüyor.

Hatta ExtremeTech isimli sitede bunun için verilen açıklayıcı bir örnek var. Diyelim ki metroda gelirken karşınızda güzel bir kadın görüyorsunuz ve resmini/videosunu çekmek istiyorsunuz (sapık mısınız nesiniz anlamadım). Bu resmi ya da videoyu cep telefonunuzdan çekmeye çalışırsanız ne olur? Kabak gibi kendinizi afişe edersiniz. Elde telefon, kabak gibi karşınızda duran kadını çekiyorsunuz. Peki ya gözünüzde Google Glass varsa? Dokunmadan, sadece konuşarak bile resim ya da video çekebildiğiniz ve bu sırada hiçbir renk vermediğiniz bir alet?

Stop the Cyborgs'un tek derdi Google Glass da değil aslında. Giyilebilen tüm kameraların bu şekilde kötüye kullanılabileceğini ve bu konuda bir önlem alınmasının gerekliliğini savunuyor grup. Şimdilik, özellikle Google Glass ve türevleri böylesine popülerleşirken bunun nasıl sağlanacağı bilinmiyor. Ancak insan, tüm bunları okuyunca düşünmeden edemiyor hakikaten.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum