Google, Stadia'nın Oyun Stüdyosunu Kapatıyor

Erken ayrılığın böylesi

Google, Stadia'nın oyun stüdyosunu resmen kapatıyor. Bundan böyle geliştirici sadece üçüncü parti oyunları Stadia üzerine çekmek ile uğraşacak. Kotaku'nun kaynaklarına göre bir süredir "birkaç" proje üzerinde çalışan geliştirici ekip böylece planlarını suya atmak durumunda kalacak.

Google'ın Stadia'ya özel oyunlar geliştiren iki adet stüdyosu bulunuyordu. Montreal ve Los Angeles ofislerinde çalışan geliştiricilerin tamamının iş güvenliğinin sağlandığının da altını çizen Google, çalışanların "büyük bir kısmının" diğer projelere yönlendirileceğini ifade etti.

Bu durumu reddeden yapımcılardan biri ise Assassin's Creed'in yaratıcılarından Jade Raymond oldu. Raymond bir süredir Stadia'nın oyun stüdyolarını yönetiyor ve yeni bir oyun üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Ünlü isim, Google'ın kararının ardından resmen ekipten ayrılmış olacak.

Bu karar ile birlikte üzerinde çalışılan "birkaç proje" tarihin tozlu sayfalarına karışmış olacak.

YORUMLAR
sSnake
2 Şubat 2021 14:03

Süper! Böylece oyuncular da bu tür alakasız markaların oyun sektörüne ne gözle baktığını görmüş olsunlar. Darısı Stadia'nın toptan rafa kalkmasına ve Google'ın oyunlara bir daha bulaşmaması ve kendi alanında takılmaya devam etmesine.

Parolamı Unuttum