Görünmezler Yenilmezlere Karşı - 3v3 FPS Aftercharge'ın Açık Alfası Haftaya Başlıyor

Ben görünmezleri tutuyorum

Aftercharge gibi oyunlara asimetrik FPS deniyor; yani ortada birden fazla sayıda takım oluyor ama bu takımlar birbirinden tamamen farklı oyun deneyimleri sunuyorlar. Aftercharge da tam olarak bu tanıma uygun çünkü maçlar robotlarla muhafızlar arasında geçiyor. Ne var canım bunda demeyin, çünkü robotlar görünmez, muhafızlar ise yenilmez. Haritada altı tane ekstraktör var ve robotlar bu yapıları yok etmeye çalışırken, muhafızlar ise savunmaya çalışıyor.

Temaya bir daha dikkat çekeyim de bunun ne kadar tuhaf olduğunu iyice sindirelim: Takımlardan biri görünmez, diğeri ise yenilmez. Oyunun geliştiricisi Chainsawesome Games bu ilginç konsepti bizzat denememiz için gelecek haftasonu oyunun alfa testinin düzenleneceğini ve tüm oyuncuların bu teste davetli olduğunu duyurdu.

Oyunda her iki takım da üç farklı sınıfa sahip olabilecek ve bu sınıflar yine karşıdaki takımdaki sınıflar yeteneklerine karşı savaşabilecek özelliğe sahip. Savunmadaki yenilmez Enforcers takımında Striker, Liquidator ve Builder sınıfları mevcutken, haritadaki ekstraktörleri yok etmeye çalışan görünmez Workonics robotları Glitch, Blubbles ve Cyclops sınıflarından oluşuyor. Her bir karakter farklı saldırı ve savunma özellikleri eklediği için 3'e 3 maçlardaki takım stratejileri de buna uygun biçimde değişiklik gösteriyor.

Asimetrik oyunlarda birimler arasındaki dengeyi kurmak kolay iş değil, ama oyunun daha önce basına gösterilen demosunu oynamış olanlar Chainsawesome Games'in bu konuda başarılı olduğunu söylüyordu. Eh artık bunu kendimiz de görebileceğiz. Oyunun açık betası 13 ile 15 Ekim tarihleri arasında oynanabilecek; oyunun tam halinin ise 2018'in başlarında çıkması bekleniyor. Alfayı kaçırmamak için //www.afterchargegame.com/ adresini takip etmenizi öneririm. Oyunun duyurusuyla birlikte yayınlanmış olan Teaser fragmanını da hatırlayalım isterseniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum