Görünüşe Göre Ubisoft Yeniden Steam'e Dönüyor

Tilkiler tek tek kürkçü dükkanının yolunu tuttu

Bazı yayıncılar kendi platformlarına geçtikten sonra oyunlarını Steam'e getirmemeye başlıyorlar, bunun örneklerini defalarca gördük. Ama yine bunların bir kısmı aradan belli bir zaman geçince tekrardan Steam'in yolunu tutuyor ve oyunlarını tek tek Steam'e geri ekliyorlar.

Bu yayıncılar arasına Ubisoft da katılmak üzere. Ubisoft'un Steam'den paylaştığı son oyun 2019 tarihli Trial Rising'di. Ondan sonra Ubisoft oyunları sadece Ubisoft Connect ve Epic Games Store üzerinden satılmaya başlandı.

YoobieRE Github organizasyonunu ortaya çıkardığına göre Ubisoft Connect veritabanındaki son kayıtlar, Ubisoft'un Steam'e geri dönmek üzere olduğunu gösteriyor. Bulunan veriler arasında "Internal Dev/QC - Assassin's Creed Valhalla [STEAM]" ve "Roller Champions Steam" etiketlerinin olması bu iddianın kaynağı.

Roller Champions bu sene çıkan bir oyun, Assassin's Creed Valhalla ise Ubisoft'un AC serisindeki şimdilik en yeni oyunu.

Büyük ihtimalle bu oyunlar Steam'e gelecek, ama çalışırken yine de Ubisoft Connect üzerinden bağlanacaklar. Yani ortada Rockstar'dakine benzer bir entegrasyon söz konusu olacak. Zaten Ubisoft'un Epic Games Store'daki oyunları da aynı mantığı kullanıyor ve Ubisoft Connect entegrasyonuyla çalışıyorlar. Aynı şekilde Steam'deki EA oyunları da EA uygulaması üzerinden yükleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum