Gothic ve Elex’in Geliştiricisi Piranha Bytes Faaliyetlerini Sonlandırdı

Beklenen destek sağlanamamış ne yazık ki

Oyun dünyasında işten çıkarmalar ve stüdyo kapanma haberleri uzun süredir dertlendiğim konular arasında yer alıyor. Ne yazık ki yine böyle bir haberle karşınızdayız. Her ne kadar henüz iddia düzeyinde olsa ve resmi bir açıklama yapılmamışsa da, Piranha Bytes da artık aramızdan ayrılıyor gibi görünmekte.

Embracer bünyesindeki stüdyolardan birisi olan Piranha Bytes’ın sorunlar yaşadığıyla ilgili ilk haberler bu yılın başlarında paylaşılmaya başlanmıştı. Hatta stüdyo da bununla ilgili bir açıklama yapmıştı, biz de bu haberi sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de artık yolun sonuna gelindiğiyle ilgili iddialar paylaşılıyor.

CD-Action'ın kaynaklarından birisine dayandırarak (-ki bu kaynağın Piranha Bytes çalışanı olduğu ve kriz durumuyla ilgili ilk bilgiler gelmeye başladığından beri kendisiyle irtibat halinde olduklarını söylüyorlar) paylaştığı bilgiye göre stüdyo Haziran sonu itibariyle faaliyetlerini sonlandırmış bulunuyor.

Uzun süredir kriz içerisinde olan firmanın, operasyonlarına devam edebilmek için bazı yatırımcılardan destek almayı umduğu ancak bunun gerçekleşmediği söyleniyor. İhtiyaç duyulduğu söylenen tutar 3 milyon Euro. Piranha Bytes’ın Almanya’nın en popüler oyun stüdyolarından birisi olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu tutarın hiç de büyük bir meblağ olmadığı söylenebilir.

Fakat ne yazık ki beklenen destek bulunamamış, Embracer tarafından sağlanan finansman da stüdyonun ancak Haziran sonuna kadar faaliyetlerine devam etmesini sağlamış. Bu süreçte birçok çalışan da firmadan ayrılıp kendilerine yeni bir yol çizmişler.

Piranha Bytes’ın deneyimli isimlerinden Björn Pankratz ve eşi Jennifer Pankratz geçtiğimiz Kasım ayında stüdyodan ayrılmışlardı. Onlar da Pithead Studio adıyla yeni bir stüdyo kurduklarını duyurdular. Bu yeni stüdyonun indie oyunlara odaklanacağı açıklandı. Ekibin geri kalanından bu stüdyoya katılanlar oldu mu veya olacak mı, bunu da önümüzdeki dönemde öğreneceğiz artık.

Uzun lafın kısası, Embracer vakası bir stüdyonun daha aramızdan ayrılmasına sebep oldu. Oyun severleri Gothic, Risen, Elex gibi oyunlarla buluşturan Piranha Bytes da kepenk kapatmış bulunuyor. Üzücü bir haber. Umuyorum bu sonuncusu olur.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum