Gran Turismo 7, Metacritic’te En Düşük Kullanıcı Puanına Sahip Sony Oyunu Oldu

Sony, ne düşünüyor bu konuda acaba?

Geliştiriciler için en istenmeyen ve üzücü şey, ortaya koydukları çalışmanın oyun severler tarafından beğenilmemesi, yoğun bir şekilde eleştirilmesi, olumsuz yorum bombardımanına tutulması olsa gerek. Bu tablo bazen hiç beklenmedik şeylerden kaynaklanır (oyundaki bir karakterin beğenilmemesi, hikâyede istenmeyen bir olayın yaşanması vs.), bazense bile bile lades durumu geçerlidir; yapımcı ve/veya dağıtımcının bir tercihi böyle bir sonuç ile karşı karşıya kalınmasına neden olur. İşte Gran Turismo 7 için geçerli olan tam olarak böyle bir şey diyebiliriz.

Haberi hazırladığım an itibariyle, Metacritic’te GT7’nin PS5 versiyonu için 5.332 oyuncu değerlendirmesi paylaşılmış durumda ve ortalama puanın 2.0 olduğu görülüyor. Bu puan şimdiye kadar bir Sony oyununun gördüğü en düşük ortalama oluyor.

Peki, neden böyle bir tabloyla karşı karşıya kalındı? Aslında basit bir cevabı var. Önce oyundaki lüks araçlar için oyun içi para birimiyle çok yüksek bedellerin istendiğini gördük; böylece mikro ödemelerde daha çok para harcanmasını istiyorlardı yani. Sonra da bu yetmezmiş gibi son güncellemeyle birlikte mikro ödemelere bulaşmadan oyun içi para kazanmayı zorlaştıran, daha doğrusu yeterli parayı elde edebilmek için harcanması gereken zamanı uzatan bir düzenlemeye gidildi.

Kısacası, oyuna verilen para yeterli gelmemiş olsa gerek ki; oyuncuları daha fazla para harcamaya zorluyorlardı. Bunun karşılığı da oyun severlerin oyunu olumsuz değerlendirme bombardımanına tutması oldu; çok da beklenmedik bir sonuç olmasa gerek, öyle değil mi?

Bundan sonra Sony ve Polyphony Digital tarafından bir geri adım gelecek, hatadan dönülecek mi, yoksa inat da bir murattır diyerek yollarına bu şekilde devam mı edecekler, bekleyip göreceğiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum