Gran Turismo'nun Patronu, PC Portu Konusunu İncelediklerini Açıkladı

Yolumuzun kalan kısmına katırlarla devam edeceğiz

Eskiden adeta içerisinden çıkamadığınız kadar fazla oyuna sahip olan yarış türü, artık iki önemli temsilciye sahip. Bunlardan biri Forza serisi olurken, diğeri de sadece PlayStation'a özel Gran Turismo serisi. Fakat Forza serisinin PC dünyasında tek başına olması, bu segmenti domine etmesinin önünü açıyor. Yalnız bu dominasyon kısa süre sonra bir rekabete dönüşebilir.

Gran Turismo World Finals esnasında GTPlanet ekibine konuşan serinin yaratıcısı Kazunori Yamauchi, PlayStation'a özel serinin PC portuna resmen yeşil ışık yaktı. Oyunun PC'ye geçip geçmeyeceği sorusuna "Evet, bunu düşünüyoruz" yanıtını veren yönetici, PC kullanıcılarını da sevindirmiş oldu.

Tabii ki farklı platforma geçiş yapabilmenin de kuralları olacak. Yamauchi, Gran Turismo serisinin "oldukça iyi ayarlanmış" bir oyun olduğunun altını çizerek PC'de de benzer bir performans göstermesi gerektiğini belirtti. Yani oyunun PC portunun da 4K-60FPS çalışması için ekstra mesai harcayacak geliştirici ekip. Oyunun PC portu ancak bu sınıra ulaşılabilirse gerçekleşecek.

Yarış oyunlarının PC üzerinde de ciddi bir talep gördüğünü söylemek yanlış olmaz. Özellikle Forza Horizon 5'in PC üzerinde aradığı popülariteye ulaştığını görmüştük.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum