GTA 5 Tüm Zamanların En Çok Kazandıran Eğlence Ürünü Oldu

Müthiş bir gelir

Grand Theft Auto 5 yayınlandığı 2013 Eylül ayından bugüne inanılmaz bir başarıya imza attı, satışları 90 milyonu geçen oyunun elde ettiği gelir ise 6 milyar doları aştı. Bu, Grand Theft Auto V'in bugüne kadar tüm eğlence sektöründe yanına yaklaşılamayacak bir rekora ulaştığı anlamına geliyor. Eğlence sektörü ve dev boyutta hasılatlar denince akla ilk gelen sinema sektörü oluyor ama sinema sektöründe bile GTA V'i geçebilecek bir isim yok.

Başka bir deyişle şöyle de söyleyebiliriz, Grand Theft Auto V bugüne kadar vizyona girmiş tüm filmlerden daha büyük bir gelir etti. Aklınıza ne gelirse, Star Wars, Lord of the Rings... Listenin zirvesindeki Avatar'ın geliri 2.8 milyar dolardı. Bu gelire DVD'lerden ya da yayınlardan elde edilen miktarları eklediğimizde bile GTA V ulaşılamaz duruyor.

GTA V'in kırdığı rekorlara aslında alışığız. Bugüne kadar geliştirilen en pahalı oyunların başında gelen (265 milyon dolarlık bütçeyle) oyun ilk gün içinde 800 milyon dolar, 3 gün içinde ise 1 milyar dolar gelir elde etmişti. Oyunun satışları yavaşlamadı, geçtiğimiz sene bile yılın en çok satan oyunları listesinde kendisine üst sıralarda yer bulmayı başardı.

Red Dead Redemption 2 çıktıktan sonra bile GTA 5'e yeni içerikler gelmeye devam edip etmeyeceğini göreceğiz ama Rockstar Games yeni oyunların "GTA Online'a verecekleri desteği etkilemeyeceğini" söylemişti.

Grand Theft Auto 5 PC, PS4, PS3, Xbox 360 ve Xbox One için piyasada.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum