Greg Street, Riot'un DVO'sunun Çok İyi Gittiğini Söylüyor

Ama ne zaman göreceğimiz belirsiz

Riot Games, 2020 yılında Greg Street'in ağzından bir DVO geliştirdiğini açıklamıştı. Greg Street, nam-ı diğer Ghostcrawler tüm zamanların en ünlü devasa online oyunlarından biri olan World of Warcraft'ın Baş Sistem Tasarımcısıydı.

2013 yılında Blizzard'dan ayrılan Street, 2014 yılında Baş Oyun Tasarımcısı olarak Riot Games'e katılmıştı.

Greg Street geçen hafta attığı bir tweet ile takipçilerinin kafasını karıştırmıştı. "Bu oyunun çıkacağının bir garantisi yok. İyimseriz, ama peşin de konuşmamak lazım. Ama olur da çıkarsa bu benim üzerinde çalıştığım dördüncü (AoE, WoW, LoL) ve muhtemelen sonuncu büyük seri olacak. Bununla ilgili bir sorunum yok. Bence güzel bir final olacak." demişti Street.

Street dün attığı tweet serisiyle duruma biraz daha açıklık getirdi. Bazı oyuncuların ve basının "oyunun çıkacağının garantisi yok" kısmına takılıp bunu geliştirme sürecinin kötü gittiğine yorduğunu söyleyen Street, böyle bir şeyin olmadığını, geliştirme sürecinin harika gittiğini söyledi.

"Bu sektörde hiçbir oyunun çıkacağının garantisi yok ki. Bu sözü verenler, oyunları bir hayal kırıklığı olsa bile yayınlayacaklarını söylemiş oluyor aslında. Biz ise hayal kırıklığı yaratabilecek bir oyunu yayınlamayız. Ayrıca sırf oyunu olabildiğince güzel yapmak adına crunch da uygulamayacağız.

Riot'un bir noktada bir DVO çıkaracağını düşünüyor muyum? Kesinlikle. Bunu yapmak için birçok iyi sebep var. Belki ben doğru lider değilimdir, belki bu doğru ekip değildir, belki tasarımımız doğru olan değildir. Ama firma o oyun beklentilerinizi karşılayana kadar denemeye devam edecek. Desteğiniz ve sabrınız için teşekkür ederim".

Street'in sözlerinden oyunun geliştirme sürecinin çok iyi gittiğini ama bu sektörde her an her şeyin olabileceğini bildiği için temkinli konuşmaya çalıştığını anlıyoruz. Hatırlarsanız Street Blizzard'da çalışırken Titan isminde bir DVO geliştiriliyordu ve sonradan bu proje iptal olmuş ve ortaya tamamen farklı bir oyun olan Overwatch çıkmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum