GTA 5'e Hikaye DLC'si Gelmemesinin Sebebi Kaynak Yetersizliğiymiş

Rockstar Games DLC konusundaki sessizliğini bozdu

Grand Theft Auto V'in çevrimiçi çok oyunculu kısmı olan Grand Theft Auto Online acayip popüler olsa da GTA V oyuncuları yıllardır bir hikaye DLC'si bekliyordu. Bu bekleyiş öyle yoktan ortaya çıkan bir şey de değildi üstelik, çünkü Rockstar Games 2013 yılında bir açıklama yapmış ve 2014 yılı içerisinde bir hikaye DLC'si yayınlamanın planlarını yaptıklarını açıklamıştı. Tabi ki 2014 yılında öyle bir DLC çıkmadı, çıkmamasını bırakın üzerinden geçen yıllar boyunca Rockstar sanki böyle bir açıklama hiç yapılmamış gibi suskunluğunu korudu.

Rockstar Games nihayet yakın zamanda verdiği bir röportaja hikaye DLC'si olayının gerçekleşmemesinin sebeplerini açıkladı. Rockstar'ın tasarım yönetmeni Imran Sarwar, Rockstar'ın tek kişilik hikayeleri her şeyden çok sevdiğini söylese de GTA 5'in tek kişilik kısmının hem çok detaylı, hem de eksiksiz olduğunu düşündüklerini; neredeyse tek oyun içinde üç farklı oyun sunduklarını söylemiş. Bu konuda haksız sayılmaz ama sözünü verdikleri DLC'ye ne oldu peki?

Rockstar Games, GTA Online'ın inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu fark etmiş ve buna özellikle odaklanmış. Bir yandan GTA Online, bir yandan ayrı ayrı PC, PlayStation 4 ve Xbox One versiyonları, diğer yandan da Red Dead Redemption 2 çalışmaları başlayınca başka bir şeye ayıracak kaynak bulamamışlar çünkü tüm bu çalışmalar ellerindeki tüm kaynakları kullanmalarını gerektirmiş. Red Dead Redemption 2'nin sadece aynı GTA 5 kadar detaylı bir hikaye kısmına sahip olmakla kalmayıp çevrimiçi çok oyunculu mod da içereceğini düşünürsek kaynakları böylesine emmesine şaşırmamak gerek.

> Red Dead Redemption 2 Hayranları Oyunun Haritasını Ortaya Çıkardı

Zaten Red Dead Redemption 2'nin ertelenmiş olmasından da anlıyoruz ki Rockstar Games ekibi bunca proje üzerinde eş zamanlı çalışabilecek ve bir yandan yepyeni bir oyun üzerinde çalışırken diğer yandan DLC paketleri hazırlayacak kadar büyük değil. "Rockstar olarak daima böyle sorunlar yaşayacağız, çünkü bizler mükemmeliyetçiyiz ve bu denli karmaşık oyunlar yaratmak da hem çok fazla zaman, hem de çok fazla kaynak gerektiriyor" diyor Sarwar.

Elbette bu Rockstar'ın oyunlarında hikaye DLC'lerini es geçeceği anlamına da geliyor. Sarwar GTA 5'te tek kişilik genişleme paketlerinin mümkün veya gerekli olduğunu düşünmedik, ama gelecekteki projelerimizde elbette bunları yapabiliriz demiş. Yani bu da en azından Red Dead Redemption 2'de hikaye DLC'si bekleyebiliriz anlamına geliyor.

Red Dead Redemption 2 2018 ilkbahar aylarında PS4 ve Xbox One için çıkacak.

 
YORUMLAR
Parolamı Unuttum