GTA 5’in PC’de Yavaşlama Sebebi Modlara Karşı Açılan Savaş

En azından mod yapımcılarından gelen yorum bu şekilde.

GTA 5’in PC’deki son güncellemesi, oyunculara pek yaramadı.

İki parça halinde sunulan Ill Gotten Gains güncellemesinin ikinci bölümü PC oyuncularının başına performansla ilgili biraz sorun çıkarmış durumda. Ama bu performans sorunlarının sebebi Los Santos poliçe Department First Response (LSPDFR) modunun geliştiricisine göre Rockstar’ın modlara karşı aldığı tavır ve bunun uygulaması.

Kendi sitesinin forumlarında konuya dair bir açıklama yapan ekip ortada bir işe yaramayan ve modcuların kafasını karıştırma amacıyla hazırlanmış bir kod yığını olduğunu belirtiyor. Toplamda 3 MB’lık bu kod yığını modcuların kafasını karıştırmadığı gibi sistemi yavaşlatıyormuş. Bu da daha önce doğrudan ulaşılan komutlara meşakkatli yeni dolaylı rotalar çiziyor olması.

Evet, bu sistem GTA 5’in kendi içerisinde de performans sorunlarına yol açıyormuş. LSPDFR ekibine göre eskisine göre beş kat daha uzun süren işlemler bile varmış. Ben de kare düşüşlerini kendim tecrübe ettiğimden, sıkıntının farkındayım diyebilirim.

Rockstar’ın GTA 5 PC sürümüne dair yaklaşımını Haziran 2015 sayımızda ele almış, problemlerden bahsetmiştik. Firma, geçen 1,5 aylık süre içerisinde tavrını sadece daha da kötüye götürmüş gözüküyor. Umarım bir şekilde tek kişilik ve çevrimiçi oyun deneyimini farklı istemcilere ayırıp bu mod fiyaskosuna mümkün olan en kısa sürede çözüm bulabilirler.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum