GTA Online’ın Uzun Yükleme Sürelerini %70 Azaltmak Mümkün

Bir oyun sever, “Rockstar yapmazsa ben yaparım” demiş

GTA Online milyonlarca oyun severe ev sahipliği yapıyor. Popülaritesini kaybetmemeyi nasıl başardığı başlı başına ele alınabilecek bir konu. Ama bugünkü gündemimiz bu değil, GTA Online’ın yükleme süreleri.

Bir oyun sever kafayı bu meseleye takmış ve sorunun nerede olduğunu tespit etmeye çalışmış. Bu konuda başarılı olmuş da. Ve ulaştığı sonuç gerçekten etkileyici. Paylaştığı bilgilere göre; yükleme sürelerini %70 azaltmayı başarmış.

Oyunun performansını artırmak için yaptığı şey bir bir dll dosyası oluşturup GTA’ya bu dosyayı eklemek. Kullandığı kaynak dosyasına da şuradan ulaşılabiliyor. Eğer yüksek bir sisteme sahipseniz o kadar büyük oranda bir performans artışı gelmeyeceği not etmekte de fayda var.

Bu oyun sever arkadaşımız, Rockstar’ı bu sorunu resmi olarak çözmeye davet etmeyi de ihmal etmemiş; sorunun kaynağının çok temel bazı tasarım hataları olduğunu ve tek bir yazılımcının bir günden daha kısa bir sürede bu sorunu çözebileceğini ifade ediyor. Ne dersiniz, Rockstar bunca senedir ele almadığı meseleyi bu vesileyle aradan çıkarır mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum