GTA V'in Satış Rakamları Durdurulamıyor!

GTA V bu kadar ilgiyi hak ediyor mu? Kesinlikle evet!

 Rockstar'ın gönlümüzde sarsılmaz bir yere sahip olan serisi Grand Theft Auto yıllar geçse de her yeni üyesiyle birlikte başarıdan başarıya koşuyor.

Serinin son oyunu olan GTA V; online modu ve ünlü "soygunları" ile oldukça ses getirmiş, bir dönem ciddi ciddi hayattan kopmamıza sebep olmuştu. Rakamlara bakılırsa GTA V'e gösterilen ilgi hala bitmiş, hatta sönmüş bile değil.

Son finansal yılının dördüncü çeyrek rakamlarını açıklayan Take Two'nun verdiği rakamlara göre GTA V bugüne kadar toplamda 80 milyondan daha fazla sattı! Dile kolay, 80 milyon! Şu anda gelmiş geçmiş en çok satan oyunlar listesinde dördüncü sıraya sahip olan GTA V bu hızla giderse üçüncülüğe hiç de zorlanmadan oturacak gibi gözüküyor. Hatta bugüne kadar en çok satan oyunlar listesinin ilk dört ismini şöyle iliştireyim, kendi gözlerinizle görün:

  • 1) Tetris - 495.000.000
  • 2) Minecraft - 122.000.000
  • 3) Wii Sports - 82.810.000
  • 4) GTA V - 80.000.000

tum-zamanlarin-en-cok-satan-25-oyunu

Satış rakamları %75 kutulu, %25 de dijital olarak dağılım gösteren GTA V'in online modu Grand Theft Auto Online da en az ana oyun kadar büyük başarı gösteriyor. Oyuncu sayısı sürekli artan GTA Online, oyun içi yapılan harcamalar ile Take Two ve Rockstar'a oldukça ciddi rakamlar kazandırmaya devam ediyor.

GTA V'in yanı sıra diğer oyunlarla ilgili rakamların da açıklandığı rapora göre Mafia III 5 milyon+, Civilization VI yaklaşık 2 milyon ve NBA 2K17 de yaklaşık 8 milyon kopya sattı.

Bu rakamlara göre Civilization serisinin satışları toplamda 40 milyonu geçerken NBA 2K17, Take Two'nun en çok satan spor oyunu konumuna yükseldi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum