GTA VI, Rockstar Tarihinin En Büyük Sızıntısında Ortalığa Saçıldı!

Koşun, GTA VI geldi

Sakin bir Pazar sabahı uyandığımda karşıma çıkmasını beklediğim en son şeylerden biriydi bu açıkçası. Diablo 4 araklansaydı çok daha fazla sevinirdim ama yıllar süren söylentiler, “tamam, tamam yapıyoruz GTA VI”yı açıklamaları ardından GTA VI’nın bir tek gerçek texture’leri dışında her şeyi karşımızda!

Kısa bir süre önce internet GTA VI haberleriyle kelimenin tam anlamıyla infilak etti. 80 civarı oynanış videosuyla bir süre önce kulağımıza çalınan dedikodular açıklığa kavuşmuş oldu. GTA tarihinde ilk kez kadın bir kahramanı kontrol edeceğimiz kesinleşti gibi. Oyunda bu sefer 2 ana karakter var gibi görünüyor. Biri kadın, diğeri erkek olan bu kahramanlarımız Vice City ortamında koşturuyorlar.

Videolarda her iki karakteri de aksiyon anında görmeniz mümkün. Animasyonlar tamamlanmış, silah mekanikleri, seçim ekranları, çeşitli görevler, ortamlar, aklınıza ne gelirse bu 80 civarı videoda görebiliyorsunuz.

Tabii ki videolar erken geliştirme sürümlerinden birinden alınmış durumda. Bazı videolarda ekran da geliştirme kodları, uyarılar, eksik kaplamalar göze çarpıyor. Ama ne olursa olsun sanki oyun tamamlanmaya çok yakınmış gibi bir hava var.

Rockstar, tarihinin bu en büyük sızıntısına ne cevap verecek şu an bilmiyoruz. Ya da bu sızıntı sadece videolardan mı ibaret yoksa yarın öbürgün torrent sitelerinde bu videoların alındığı geliştirme sürümü çıkar mı hiç bir fikrim yok. Açıkçası bu videoları görür görmez aklıma hemen Half Life 2 fiyaskosu geldi. Sızıntılar güzeldir; videoları izleyip gaza gelmek de öyle. Ama umarım bu sürüm internete düşmez ve RockStar zamanında Valve’ın yaptığı gibi “erteliyorum oyunu” diye çıkmaz karşımıza.

Oyunun sızan videolarına şu Twitter hesabından (kaldırılana kadar) ulaşabilirsiniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum