Guerrilla Collective 2021’de Gösterilen Fragmanlar

Yaz etkinliklerine dolu dolu bir başlangıç oldu

Corona sürecinin bir sonucu olarak, pek çok dijital etkinlik hayatlarımızda yer etti. Oyun dünyasının da bu konuda geri kalması beklenemezdi elbette, haliyle gerek klasikleşmiş etkinliklerin dijital versiyonları (E3, Tokyo Game Show, The Game Awards, BlizzCon vb.) gerek yeni etkinliklerle pek çok oyundan haberler aldık, alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.

Haziran ayıyla birlikte oyun dünyasında bir hareketlilik başlıyor; dijital etkinlikler de peş peşe geliyor. Başlangıcı Guerrilla Collective 2021 ile yaptık, 12 Haziran Cumartesi günü de ikincisi gelecek. Programın ilk gününde gösterilen fragmanlara hep birlikte bakalım:

Aeon Drive

Siberpunk bir evrende, Barselona sokaklarını arşınlayacağımız hızlı bir aksiyon-platform oyunu olan Aeon Drive, oynanış videosuyla programda yerini aldı. Jackelyne isimli kahramanımız; kılıcıyla, ışınlanma bıçağıyla ve zamanı kontrol edebilme yeteneğiyle, uzay-zamanı korumaya çalışacak, biz de ona bu mücadelesinde yardımcı olacağız. Aeon Drive’ın bu yıl içerisinde çıkış yapması bekleniyor.

Anew: The Distant Light

Anew; Açık dünya bir aksiyon-platform oyunu. Dünyayı kurtarmak için 20 ışık yılı uzaklıktaki gizemli bir uydu gezegeni keşfe çıkıyor, yeni ekipmanlar ve araçlar edinip, uzay gemimizi tamir etmeye ve dünyaya dönmeye çalışıyoruz. Peki böyle bir iş için niye ufacık bir çocuğu seçmişler, o sorunun cevabını da artık çıkış yaptığında alırız. Henüz çıkış tarihi belli değil, ama dilerseniz Steam’den demosunu indirebilir, oyuna bir göz atabilirsiniz.

ANNO: Mutationem

Programda oynanış videosu paylaşılan ANNO; ryo ögeleri de içeren aksiyon-macera türünde bir oyun. Siberpunk bir evrende geçen oyunda, Ann adında oldukça yetenekli bir kızı yöneteceğiz. Uzun süredir gündemde olan, ama çıkış tarihi halen açıklanmayan oyunlardan; bu yıl içerisinde gelmesi bekleniyor.

Azure Striker Gunvolt 3

Azure Striker serisinin 3. halkasında da yapılacak olan belli; yeni savaşçınız Kirin ile önünüze geleni kesip biçecek, vuracak, kıracak, finale varmaya çalışacaksınız :) 2022’de geliyor, meraklılarına duyurulur:

Beasts of Maravilla Island

Programda gösterilen oynanış videolarından bir diğeri de Beasts of Maravilla Island’a aitti. 3 boyutlu bu macera oyununda, Maravilla Adası’ndaki değişik canlıları keşfe çıkacak, bu canlıların davranışlarını takip edecek ve fotoğraflarını çekeceğiz. Bu ay içerisinde oyun severlerle buluşacak.

Blaster Master Zero 3

Blaster Master Zero üçlemesinin son üyesiyle hikaye noktalanıyor. Kahramanımız Jason, Sophia gezegenine dönüp düşmanlarıyla yüzleşecek ve Eve’i kurtarmaya çalışacak. Çıkış tarihi de 29 Temmuz olarak açıklanmış durumda:

Chernobylite

Chernobylite, 2019 yılından beri erken erişimde olan oyunlardan, artık çıkış yapmasını bekliyoruz. Beklerken de arada böyle fragmanlarını izliyoruz işte. Oynanış videosu denilse de aslında oynanıştan çok fazla şey de gösterilmiyor. Oyunun ön plana çıktığı noktalardan birisi, Çernobil’in o meşhur bölgesi “Exclusion Zone”un 3D taranmış görsellerinin kullanılması, kendi ifadeleriyle “hiper-gerçekçi” görselliği. Temmuz ayında tam sürüme geçiş yapacak, Çernobil’den esinlenen diğer seriler gibi, oyun severlerin ilgisini çekmeyi başarabilecek mi bakalım.

Elderand

Lovecraft esintili bir aksiyon-ryo olarak tanımlanan Elderand için yapımcıları, “Castlevania’ya bir saygı duruşu, aşk mektubu” ifadesini kullanmışlar Steam tanıtım metninde. Tabii oyuna modern elementler eklendiğini de belirtmeden geçmemişler. Elderand, önümüzdeki yıl çıkacak.

El Paso, Elsewhere

El Paso’da kurtadamlar, vampirler ve türlü yaratıklarla mücadele etmek istiyorsanız, buyurun. Açıkçası görsel yönden çok da cazip gelmedi bana. Kendileri bunu “klasik shooterlara bir aşk mektubu” diyerek romantikleştirmişler, üstüne bir de “neo-noir hiç bu kadar iyi görünmedi” demişler. Yorumu size bırakayım :) 2022’de çıkış yapması planlanıyor.

Fire Tonight

Kahramanımız Maya’yla yanmakta olan şehrin labirent gibi sokaklarını aşıp Devin ile buluşmaya çalışacağımız bu hoş bulmaca oyunumuz için de çıkış tarihi belli oldu; 12 Ağustos’ta PC ve Switch için çıkış yapacak.

Grow: Song of the Evertree

Grow; rengarenk, huzur dolu bir dünya kurma simülayonu diyebiliriz herhalde :) Bu oyunda sadece yaşadığımız dünyayı değiştirmiyor, bir yandan da simyacılık sayesinde ‘Dünya Tohumları’ oluşturabiliyoruz. Böylece çok farklı dünyalar yetiştirmemiz mümkün. Steam takip listeleri ile ilgili de bazı hedefler koymuş yapımcı ekip, bu hedeflere ulaşılması halinde oyuna foto ve selfie modları eklemenin yanında, belirli sayıda ağaç dikeceklerini ve oyunun çıkışında belirli oranda indirim yapacaklarını söylüyorlar. Sadece takip listenize eklemekle bile dünyamızı  daha iyi bir yer kılmak adına destek vermiş oluyorsunuz, daha ne olsun?

Industria

Industria’da, kendimizi Soğuk Savaş döneminde paralel bir evrende buluyor; kayıp arkadaşımızı ararken geçmişe dair bazı gizemleri de açığa çıkarıyoruz. Fragmanda da belirtildiği üzere Half-Life 2, Bioshock ve David Lynch filmlerinden esinlenmiş bir oyun; zaten oynanış videosunu izlerken de buna dair bazı detaylar fark ediliyor. Normalde Mart ayında çıkması bekleniyordu ama bu yılın 3. çeyreğine ertelendi.

Jay & Silent Bob: Chronic Blunt Punch

Tam eski kafa, arcade beat ‘em up oyunlarından Chronic Blunt Punch. İki kişi co-op oynanabiliyor. Görüldüğü kadarıyla absürt bir yapısı da var. Daha ne olsun :)

Lamentum

Pikselize grafiklere sahip bir hayatta kalma korku oyunu olan Lamentum’da, 19. Yüzyıl ortalarında geçen bir hikâye anlatılıyor. Piksel piksel grafiklere sahip olduğuna bakmayın, gayet gerilimli bir atmosfer sunabileceğini gösteriyor bu fragmanda da. Sonbahar aylarında çıkış yapacak.

Legend of Keepers Return of the Goddess

Daha dumanı üstünde zindan yönetimi oyunumuz Legend of Keepers’ın ilk ek paketi Return of the Goddess da arayı fazla açmadan gelecek gibi. Bu ek paketle oyuna yeni bir master, yeni bir bölge, yeni canavarlar ve çok daha fazlasının ekleneceği söyleniyor. Return of the Goddess, bu yılın 3. çeyreğinde çıkış yapacak.

Moroi

Programdaki oynanış videolarından birisi de Moroi’den geldi. Moroi, Balkan folklorundan, Bir nevi huzursuz ruh diyebileceğimiz bir varlık. Oyunda da artık bu tarz oyunlarda alıştığımız üzere hafızasını kaybetmiş şekilde uyanan bir kahramanı yönetecek, içinde bulunduğumuz şatodan kaçmaya çalışacağız. Bunun için de The Red King’i alt etmemiz gerekecek. Fragmanda görüldüğü kadarıyla aksiyon dozu yüksek bir oyun olacak gibi. Oyun için henüz bir çıkış tarihi paylaşılmamış.

Omno

Huzur dolu görünen bir dünyayı keşfe çıktığımız Omno, bol bol bulmaca çözüp engelleri aştığımız, kayıp bir medeniyetin sunduğu güçlerle türlü türlü mekanı gezip dolandığımız bir oyun olacak. İlk defa geçtiğimiz yıl Steam Oyun Festivaliyle deneme şansı bulmuştuk. Eğer siz de denemek isterseniz, Steam’de demosuna göz atabilirsiniz.

Onsen Master

Guerrilla Collective’de duyurulan oyunlardan birisi de Onsen Master oldu. Neymiş bu oyun derseniz, kaplıca yönetim oyunu :) Böyle bir oyun bekliyor muydunuz bilemem, ama sevimli durduğunu kabul etmek gerek. Bu yıl içerisinde çıkış yapacak, bizler de huzur dolu kaplıcalar yaparız artık :)

Potato Flowers in Full Bloom

Zindanları birinci şahıs görünümüyle keşfe çıkıp, sonrasında da izometrik görünümde çatışabileceğiniz bir oyun. Peki oyunun ismi niye böyle:) Onu da çıkınca öğreniriz artık. Bu arada ne zaman çıkış yapacak, hangi platformlara gelecek, henüz belli değil.

Run Die Run Again

Run Die Run Again, programda duyurusu yapılan oyunlardan birisi oldu. İsmi zaten oyunu özetliyor; olabildiğince hızlı hareket edip tuzaklardan kurtulmaya ve hayatta kalmaya çalışacağımız birinci şahıs görünümlü bir platform oyunu RDRA. İçinizdeki parkurcuyu açığa çıkarmak için yanıp tutuşuyorsanız, takip listenize alabilirsiniz :)

Source of Madness

Roguelite türündeki Source of Madness; Lovecraft esintili oyunlar ailesinin yeni üyesi olmak üzere yola çıktı geliyor. Oyundaki mekanların, yapay zeka tarafından makine öğrenmeyle rastgele oluşturulduğu belirtilmiş; benzer oyunlara göre ne kadar farklı bir deneyim sunacak bakalım.

The Eternal Cylinder

Açık dünya hayatta kalma oyunu The Eternal Cylinder da oynanış videosuyla programda yerini alan yapımlardan birisi. Trebhum adlı sevimli yaratıklardan oluşan bir sürüyü kontrol edecek, Cylinder tehdidinden paçamızı kurtarıp hayatta kalmanın yollarını arayacağız.

The Legend of TianDing

Tayvan’ın halk kahramanı olarak görülen Liao Tianding hakkında bir aksiyon-platform oyunu. Japon yönetimindeki Tayvan sokaklarında zenginden alıp fakire verdiğimiz bir macera bizleri bekliyor.

The Lightbringer

Tatlı bir görselliğe sahip The Lightbringer, platform-bulmaca-macera tarzında bir oyun, ufak tefek çatışmaları da ihmal etmemişler. Keyifli bir oyun olacakmış gibi görünüyor, bunu çıktığında göreceğiz tabii ki. Çıkış tarihi için yapılan açıklama da güzel: “Çıkış tarihine gelince… Çıktığı zaman çıkacak”

Touhou: Antimony of Common Flowers

15.5uncu Tohou projesinde (ben demiyorum, inanmayan fragmanı izlesin :)), gizemli bir fenomeni çözmek için ortalığın altını üstüne getirmeniz gerekiyor. Switch ve PS4 için çıkış yapacak, ancak henüz bir çıkış tarihi yok.

Trifox

Bu kaçıncı tilkili oyun bilemem, ama Trifox’ta büyücü ve savaşçı başta olmak üzere farklı sınıflarda tilkilerimizle rengarenk bir macera bizleri bekliyor gibi, en azından fragmanın verdiği his bu yönde :)

Ultra Age

Dünyada kaynaklar yetersiz kalmış, ekosistem geridöndürülemez biçimde değişim geçirmiş, insanlık ikiye bölünmüş, bir kısmı ‘Orbital Arc’ denen uzay kolonisinde, bir kısmı da dünyada, ‘The Shelter’da yaşıyor. The Shelter tayfası, Orbital Arc’a giden kaynakları kesince, Age isimli savaşçımız, Helvis isimli androidini de yanına alıp dünyaya iniyor, insanlığın hayatta kalabilmesi için bir yol bulmaya çalışıyor. Ortaya da boyumuz kadar çekiç sallayan robotları, dev düşmanları kesip biçeceğimiz bir oyun çıkıyor :) Ultra Age, Sonbahar’da çıkış yapacak.

Varvarion

Kılıç ve baltalarla kapışacağınız yüksek tempolu bir dövüş oyunu arıyorsanız, Varvorian’ı takip listenize almayı düşünebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum