Günün İndirim Tavsiyesi - Gorogoa

Sanatsal bir bulmaca oyunu mu dediniz?

Gorogoa’nın mağaza sayfasına girip oyun içi resimlere baktığınızda göreceğiniz tek şey bir kare içerisinde bulunan 4 farklı fotoğraf olacaktır. Çok da normal bu, çünkü oyunda yaptığımız tek şey bu 4 farklı fotoğraf arasından bir bağlantı bulmak. Sonra tüm bu oyunun böyle mi gideceğini düşünüp bunun mantıksız olduğunu savunabilirsiniz. Bu da gayet normal, çocukken yapılan “7 farkı bulun” bulmacalarından ne farkı var bunun, değil mi? E peki neden o zaman %97 oranında olumlu inceleme almış bu Gorogoa? Neden insanlar ayıla bayıla oynamış?

Çünkü Gorogoa gözünüzün önünde bir sanat eserinin ortaya çıkışına tanıklık ediyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Bir resim müzesindeki tüm resimlerin aslında bütün olduğunu, onları orkestra ederek bütünleştirmenin ne kadar etkileyici bir deneyim olduğunu anlıyorsunuz. Evet Gorogoa oyundan ziyade bir deneyim. Sanatsal bir deneyim. Her resme uzun uzun baktığınız ve bu resimlerin hiç beklemediğiniz yerden bir bağlantısı olduğunu görüp şaşkınlık ve etkileyicilik birleşiminde kaldığınız türden bir deneyim.

Gorogoa

Çok uzun sürmüyor Jason Roberts'in eseri. Ancak benzeri pek bulunmayan bulmaca yapısı ve hikâye anlatımıyla oynadığınız diğer oyunlardan farklı bir tat alacağınız kesin. 12,50 ₺'lik indirimli fiyattan kaçırmayın derim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum