EA’de Toplu İşten Çıkarmalar Başladı

İşten çıkarmaların ikinci dalgası çok sert oldu.

2013 yılında Amerika’nın En Kötü Firması unvanını önceki sene gibi kimseye kaptırmayan EA, çizilen karizmasını düzelteceği yerde toplu işten çıkarmalarla tepkileri üzerine çekmeye devam ediyor gibi görünüyor.

Bundan iki ay önce yaptığımız bir haberde Montreal ofis başta olmak üzere diğer ufak bölgelerde işten çıkarmalar olduğunu yazmıştık. Hatta Dead Space’in yapımcısı Visceral Games bu karardan payını almıştı. Hemen bir ay sonra CEO John Riccitiello’nun istifa etmesi ve bunu yaparken şirketin finansal olarak düşüşe geçeceğini açıkça söylemesi hayra yorulacak bir gelişme değildi. Sonunda beklenen ne yazık ki oldu ve EA Montreal Mobile bünyesinde bazı kaynaklara göre 250 ila 300’e yakın personel bazı kaynaklara göre de 70’e yakın kişi işsiz kaldı. İşten çıkarılanların çoğunun kalite kontrol uzmanı olduğu gelen haberler arasında. Eğer şu an stüdyoyu ziyaret etme şansınız olsa karşılaşacağınız şey boş masalar ya da masadaki eşyalarını paketleyen insanlar olduğu söyleniyor.

Firmalar her geçen gün oyun piyasasının geleceğinin mobil cihazlar olduğunu ve buna yatırım yapacaklarını söylerken EA’den gelen işten çıkarmalar gerçekten şaşırtıcı oldu. Daha da şaşırmak istiyorsanız EA’nin konu ile ilgili açıklamasına göz atın;


EA yeni platformlara ve mobil piyasasına oyunlar vermek için dikkatini yoğunlaştırmaktadır. Bu bazı durumlarda projeden aldığımız verimi arttırmak için çalışma takımlarını küçültmemizi gerektirir. EA’ye önemli katkıları bulunmuş iyi insanları işten çıkartmak zor bir karardır ve biz mümkün oldukça onları işten çıkartmak yerine yeni görevler vermek için eğitime tabii tutmaya ya da rotasyona şansı sunmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızı modernize etmek, EA’nin dünya çapındaki oyuncularına en iyi yeni nesil oyunları vermesini sağlayacaktır.


Yani EA lafı; sizlere daha iyi oyunlar vermek için, çalışma takımlarımızı küçülttük ve yüzlerce kişiyi işten çıkarttık demeye getiriyor. Bu gidişle EA 2014’ün En Kötü Firması ödülünü gene alarak "hat trick" yaparsa hiçbirimiz şaşırmayacağız.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum