World Of Darkness Online İptal Edildi

7 yıllık hayal sona erdi.

2006 yılında CCP ve White Wolf aynı çatı altında birleşince en büyük hayallerden birisinin fısıltıları duyulmaya başlandı.

Yaklaşık bir yıl sonra resmi açıklama gelmişti, World of Darkness temalı bir DVO geliyordu. O zamanlar ismi belli değildi ama World of Darkness Online olarak anılmaya başlanmıştı.

Sonrasında sessizliğe büründü oyun. Hakkında çıkan bilgiler, sandbox yapısı ve oyuncuların her bir kalemini yönettiği bir dünyasıyla çekiciydi. Ama gördüklerimiz konsept çizimlerinden, ya da 2011 yılında iki teknoloji demosundan öteye geçemedi.

İlk darbeyi 2011 yılında aldı oyun. O zamanlarda Dust 514’ün yapımı devam etmekteydi ve ekibin baştan aşağıya silkelenmesi, büyük bir kısmını kaybetmesi gerçekleşti.

Sonra, 2013’ün son günlerdinde WoD Online için çalışan ekibin yeniden düzenlemesine gidildi. Çünkü firma tüm enerjisini Eve Online, Eve: Valkryie ve Dust 514’e odaklamış durumdaydı. Ama hâlâ o zamanlarda WoD Online’ın çalışmaları devam etmekteydi.

Ama şimdi, aradan yaklaşık 4 ay geçmişken projenin iptalini CCP’nin başındaki isim Veigar Pétursson açıkladı. Bütün fiyakalı cümleleri atarsanız, arkasında tek bir anlam var aslında. CCP; bütün enerjisini EVE evrenine kanalize etmenin peşinde. Yani başka projelere yatırım yapmak, şu anda firma için geçerli bir sebep değil.

PEKİ YA BAŞKA BİR WOD OYUNU?

Aslında kafaları karıştıran en önemli soru bu. Evet, CCP artık bir WoD DVO’su yapmıyor olabilir, ama başkası WoD’a bağlı bir oyun yapabilir mi? Lisans hakları CCP’nin elinde, yani bu tümüyle onların kararına kalmış durumda. Ama şu anda net bir şey yok.

Tabii bütün bunların Onuncu Eve FanFest’in birkaç hafta öncesinde olması havayı bozmaz umuyoruz ki. Yine de karanlık temasıyla, kan ve yetenekler arasındaki ilişkisiyle, şehrin yöneticisi olanların oyunculardan seçilip, kendi yarattığınız vampir oyuncunun davranışlarından bile yetenek puanı kazandırmasıyla, günümüzdeki herhangi bir DVO’nun cesaret edemeyeceği bütün özellikleriyle özlenecek World of Darkness DVO’su. Tüm bunlara rağmen, bu projeye yıllarını gömmüş ama ellerinde bir şey olmadan işsiz kalmış insanlar üzücü aslında.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum