The Witcher Serisi Sinema Ve Televizyona Geliyor!

Beyaz Kurt, beyazperdeyi avlamaya hazırlanıyor

Bizler kendisini ilk olarak video oyunlarıyla tanımış olsak da daha sonradan çoğumuzun öğrendiği üzere hayatına 7 kitaplık bir seri olarak başlamıştır Witcher Geralt. Andrzej Sapkowski’nin yazdığı kitaplar önce ülkesi Polonya’da, ardından (ne yazık ki Türkiye hariç) tüm dünyada büyük bir başarı kazanmıştır. Bunu daha sonra düşük bütçeli bir sinema filmi ve televizyon dizisi izlese de istenen etkiyi yaratmaktan uzak kalmıştır.

Ve şimdi, CD Projekt Red’in oyunlarının muazzam başarısının ardından sinema yapımcıları gözlerini bir kez daha The Witcher serisine dikmiş durumda. Dün yapılan basın açıklamasına göre Mumya 3 filminin arkasındaki firma olan Sean Daniel Company ve ilk iki Witcher oyununun (ve Cyberpunk 2077’nin) açılış videolarını hazırlayan Platige Films yeni bir film için ortaklığa imza attılar.

Film oyunların değil, kitapların öykülerini konu alacak. Hatta daha açık konuşmak gerekirse Sapkowski’nin kaleme aldığı ilk kısa hikâye derlemesi olan The Last Wish’teki “The Witcher” ve “Lesser Evil” maceralarını.

Daha önce her iki hikâyeyi de okumuş (hatta çevirmiş) biri olarak özetleyeyim size: The Witcher, Geralt’ın Kral Foltest ile ilk karşılaşmasını ve Striga’yı avlamasını konu alan maceradır. İlk Witcher oyununun açılış videosu o öykünün birebir uyarlamasıdır hatta. Lesser Evil ise Geralt’a Blaviken’in Kasabı lakabını kazandıran, oldukça sert bir maceradır. Yani konular çok sağlam.

2017 yılında gösterime girmesi planlanan film Oscar adayı yönetmen Tomasz Bagiński tarafından yönetilecek. Senarist koltuğundaysa Grimm ve Buffy The Vampire Slayer dizilerinden tanıdığımız Thania St. John oturuyor.

Dahası, filmin istenilen başarıyı elde etmesi hâlinde yeni bir televizyon dizisine ve sinema filmlerine kavuşacağımız da müjdeleniyor. Heyecanlıyız!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum