Battlefield 1'in Aylar Süren Bulmacası Sonunda Çözüldü (Gibi)

Böyle bulmaca mı olur ya...

Daha önceki serilerde; örneğin Battlefield 4'teki bulmaca (easter egg) ile oyuncuları epey yoran EA, Battlefield 1 için de benzer bir bulmacayı oyuna ekledi. Aylardır çözülmek için uğraşılan gizem, sonunda bitti... gibi.

Şöyle ki, Battlefield 1'de haritalardaki noktalarda rastgele çıkan kulaklıklar ve vericiler, daha önceden bulmacayı seven oyuncular tarafından bulunmuştu. Fakat bu kulaklıkları toplayıp vericilere gittiğinizde, "Önceki mesaj bozuk. Yeni talimatlar için beklemede kalın." şeklinde bir mesaj ile karşılaşıyordunuz. Bu mesaj, yeni güncelleme ile değişti. Artık kulaklıkları toplayıp vericiye gittiğinizde, bulunduğunuz haritaya bağlı olarak yeni bir mesaj ile karşılaşıyorsunuz. Bu mesajı kaydedip, mors alfebesine dökerek çözdüğünüzde ise, mesaj sizi belirli bir lokasyondaki gizli bir sembolü bulmaya gönderiyor. Bu sembolü bulursanız dramatik bir müzik sesi duyuyorsunuz ve bir aşamayı geçtiğinizi anlıyorsunuz.

Bundan sonra ise iş kolay (!), her haritadaki vericileri kullanarak bulmacaya devam etmeniz, gizli sembolleri bulmanız ve tekrar yeni mors koduna ulaşmanız gerekiyor. Tabii bu noktada sadece bir mors kodu içeren bulmaca değişiyor ve yeni elementler bulmacaya katılıyor; iş daha da karışık bir hal alıyor.

Eğer tüm bu bulmacaya vakit ayırır ve uğraşırsanız, en sonunda Giant's Shadow haritasında bir noktaya giderek iki dakika boyunca sabit kalmanız gerekiyor. Sonrasında bir haber güvercini geliyor ve özel bir künye hesabınıza ekleniyor. Künyenin adı "Yeni bir başlangıç" ve açıklaması da şu şekilde: "Sana ait olmayan bir şey buldun.", yani tüm bu uğraşın sonunda çıkan şey, aslında yeni bir bulmacanın başlangıcı gibi gözüküyor.

Vaktiniz bol ise ve bu tür bulmacaları çözmeyi seviyorsanız, Jackfrags'in hazırladığı videoya aşağıdan göz atabilirsiniz. Bir de tüm bulmaca boyunca size yardımcı olacak şuradaki wiki sayfasını bir kenarda açmanızda da fayda var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum