Nintendo Switch'in JoyCon'ları Düzgün Çalışmıyor!

Ön incelemelerde özellikle sol kol sıkıntılı çıktı.

 Nintendo Switch'in çıkmasına sayılı günler kala kötü bir haber geldi. Switch'in oyun kolları olan Joycan'ların bazı sıkıntıları ortaya çıktı.

Konsolun ön incelemesini yapan Polygon, Kotaku ve daha pek çok ünlü internet sitesi aynı sıkıntıları yaşadı. Özellikle sol oyun kolunun(JoyCon) sorun yaşattığı belirtildi, fakat iki kolda da benzer senkronizasyon sıkıntıları bulunuyor. Switch'te kullanılan 2.4GHz sinyallerin alıcı ve verici noktaları kapatıldığı takdirde konsol ve kollar arasında bir iletişim kopukluğu yaşanıyor. E kapatmayın o zaman diyebilirsiniz, ancak kollardaki sinyal noktaları yanlışlıkla elle kapatabileceğimiz yerlerde ve sıkıntıların yaşanmasındaki en büyük sebep de bu. JoyCon'lardaki bu sıkıntı oyun fuarlarında da yaşanmıştı. Nintendo yetkilileri sorunun ciddi olmadığını belirtmişti, ancak incelemelerin ev ortamında yapıldığını düşünürsek bu gerçekten de büyük bir problem.

Eğer Nintendo bu sorunu güncellemeler ile çözemezse, Switch'in ömrü bir hayli kısa olabilir. El konsolunun bataryası yaklaşık olarak iki buçuk saat kadar dayanabiliyor. Oyun kollarının batarya ömürleri bir hayli uzun olsa da konsolun kendi batarya ömrünün kısa olması kesinlikle başka bir üzücü nokta.

Nintendo, bu sıkıntı ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı. Pek çok güvenilir mecra ve incelemeci aynı sorunu yaşamışken, ortada bir problem yokmuş gibi davranmazlar umarım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum