Assassin's Creed: Origins İle İlgili Onlarca Detay Sızdırıldı!

Bu seferki sızıntı öyle böyle değil, akıyor resmen

4chan'da paylaşılan bilgiler yeni Assassin's Creed oyunuyla ilgili çok ilginç detaylar veriyor. 4chan ismini görüp de hemen ağzınızı bükmeyin tabi ki, genellikle Reddit ve NeoGAF gibi 4chan'dan gelen sızıntı haberleri de gayet isabetli oluyor ve bu sızıntı da hemen Reddit'te kendine bir mesaj başlığı kapmış. Sızıntıda temel olarak Origins konu alınmış olsa da genel olarak seriyle ilgili de birkaç bilginin mevcut olduğunu görüyoruz. Ayrıca şimdiye kadar oyunla ilgili karşılaştığımız resim sızıntılarının 'kaza' değil, kontrollü olduğu da söylenmiş.

efsane-kilic-ustalari-galeri-haberici

Aşağıdakileri okuduktan sonra hangileri önemli, hangileri önemsiz buna zaten kendiniz karar verirsiniz ve tümü de isabetli çıkarsa hiç şaşırmayın. Sızdırılan bilgiler şu şekilde:

  • Oyunda gözcülük yapmak için kullanabileceğimiz "kartal" mekaniği eklenmiş ve bu kartalın ismi şimdilik Akhom. Kartalın karakterimizden ne kadar uzağa uçabileceğine dair bir sınır bulunacak.
  • Tüm karakterler İngilizce konuşacak çünkü Animus 5.0 konuşulanları mükemmel biçimde tercüme etme yeteneğine sahip.
  • Oyunda William, Rebecca ve Shaun'u görebileceğiz.
  • Oyunun günümüzde geçen kısmında daha büyük alanlar ve daha fazla karakter etkileşimi bulunacak. Bu kısım daha çok Suikastçilerin ve Tapınakçıların hala var olduğu ve halen daha dünya üzerinde hatırı sayılır etkileri bulunduğuna odaklanacak.
  • Oyun Hanedanlar döneminde, yani MÖ 1400 ile 1200 yılları arasında geçecek. Hikayenin önemli bir kısmı halkımızı kölelikten kurtarmaya dayanacak.
  • Oyunda daha önce yapılan sızıntılarda bahsedilmesine rağmen deniz savaşı bulunmayacak. Bunun yerine son resimde gördüğümüz gibi bir yerden bir yere giderken kayık kullanabileceğiz. Bu sistem The Witcher 3 ile karşılaştırılmış ama oyuncuya daha fazla özelleştirme imkanı sunulacakmış.
  • Çok oyunculu mod yok ama Black Flag ve Rogue'daki gibi mikro-alışveriş imkanı bulunacak. Çok oyunculu mod seriden tamamen çıkarılmış durumda değil, ileride geri dönme ihtimali var ama geliştiriciler şimdilik %100 hikayeye odaklanmak istiyorlar.
  • Ana kahramanımız Altair'in biraz daha sessiz, biraz daha esmer hali. Aynı karakteri kullanacağımız bir üçleme planlanmış ve serinin bir sonraki oyunu Yunanistan'da geçecek. İsrail kökenli olacağını söylenen karakterimizin kapşonunu istediğim zaman takıp çıkarabileceğiz.
  • Düşmanlar birbirinden farklı saldırı tarzlarına sahip olacaklar ve özellikle de sizi yanlardan sarmaya çalışacaklar. Bu sistem de Witcher 3'e benzetilmiş.
  • Gizlenme mekanikleri de geliştirilmiş, Syndicate ve Unity'den çok daha iyi düşünülmüş olduğu söyleniyor. Özellikle de insanların arasına karışma olayına önem verilmiş.
  • Assassin's Creed serisinin Japonya'yı, veya I. ve II. Dünya Savaşları dönemini konu alması düşünülmüyor; bunun başarılı olmayacağına kanaat getirilmiş. Chronicles'ta Çin'in kullanılmasının tek sebebi oyunun hayranlarını memnun etmekmiş.
  • Yeni oyun yalnızca PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak; Switch versiyonu düşünülmüyor.
  • Oyunda üç farklı yetenek ağacı bulunacak: Dövüş, Gizlilik ve Hareket. Ağaçlar arasında ciddi ölçüde farklılık bulunacak ve aynı anda aktif olarak sahip olabileceğimiz yetenek miktarı sınırlı olacak.

Assassin's Creed: Origins çok büyük ihtimalle E3'te bir demo eşliğinde tanıtılacak ve bu yıl sonuna doğru da çıkışını yapmış olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum