2018'de Oynayacağımız En Bomba 10 Rol Yapma Oyunu

"Rol yapmayı kes," diyemeyeceğimiz tek oyun türü.

 Rol yapmayı hepimiz seviyoruz. Gerçek hayatta asla yapamayacağız, hatta çoğu zaman zaten yapmak istemeyeceğiz şeyleri rol yapma oyunlarında çoğu zaman bir gülücük, bazı zamanlarda tiksintiyle gerçekleştiriyoruz. Ben hâlâ geçen seneden Original Sin: Divinity 2'nin etkisi altında olsam da, artık 2018'e bakma zamanı geldi. Bakalım bu yıl hangi dünyalarda kaybolacağız?

Frostpunk

11 bit stüdyoları ve boğaza bir şey düğümlenmesi el ele gider. Zira kendilerini savaşın korkunçluğunu suratımıza vuran This War of Mine oyunundan tanıyoruz. Frostpunk da o oyunun yaptıklarını, ısının en değerli kaynak olduğu bir yerleşkeye taşıyor. Karlar altında ve dondurucu soğuklarda çalışan işçilerimizin ve yerleşkenin kaderi bizim elimizde. Hayatlarını bize emanet eden insanları, zor kararlar vererek korumaya çalışacağız.

Vampyr

Dontnod'u Life is Strange'le tanıdıysanız, Vampyr gibi bir aksiyon RYO ile ne alakaları var diye düşünebilirsiniz ama Fransız yapımcının ilk oyunu Remember Me'yi unutmamak lazım. Vampyr bizi Hipokrat Yemini'nin "Zarar verme!" cümlesiyle, vampirlğinin kan susamışlığı arasında kalan bir doktor olan Jonathan Reid'in yerine koyacak. Bol bol "vampirik aksiyona" gireceğimiz ve seçim yapacağımız Vampyr aynı zamanda benim de 2018'de en merakla beklediğim oyun. 

Pillars of Eternity II: Deadfire

Obsidian'ın en iyi işlerinden Pillars of Eternity, ikinci oyunu Deadfire'la tekrar ekranlarımıza konuk olmaya hazırlanıyor. Karargah olarak bir gemi kullanacağımız ve Eora dünyasına geri döneceğimiz Deadfire'da bir kez daha Watcher olacağız. Deadfire aynı zamanda aynı isimli yeni bir bölge, geliştirilmiş oynanış mekanikleri ve 7 farklı ekip arkadaşıyla gelecek.

Monster Hunter: World

Monster Hunter serisi her zaman -adından da anlaşılabileceği üzere- devasa yaratıkların peşinden koşturduğumuz ve büyük çabalar, devasa savaşlar sonunda onları nihayet dize getirdiğimiz oyunlarından oluşmuştur. Monster Hunter: World de bu formülden sapmayacak. Astera'nın kırsallarında takılan yaratıkları, World'ün açık dünyası içinde bilim adına yakalamaya çalışacağız. Bu arada küçük bir hatırlatma: World, konsollar için bu ayın sonlarına doğru piyasaya çıkacak olsa da PC oyuncuları yıl sonunu beklemek durumunda.

Kingdom Come: Deliverence

Türk yapımı Mount & Blade: Bannerlord II ne zaman çıkacak bilmiyoruz ama Kingdom Come: Deliverence ortaçağ aksiyon oyunu açlığımızı dindirebilecek gibi. Kingdom Come,  M&B'nin sandbox oynanışın yanında, hikâyeye daha çok önem veriyor ve bizim dünyamızda geçmekte. Ailemizin öldürülmesi sonrasında Kutsal Roma İmparatorluğu'na zorlu bir yolculuğa çıkacağız.


Shenmue 3

Lütfen durun kaçmayın! Shenmue 3'ü bu listeye koymadan önce çok düşündüm. 1999'da çıkan ilk oyunu büyük bir zevkle oynayan biri olarak, 1 ve 2'nin 2018 yılı için korkunç olduklarını söylemem gerek. O zaman için devrim niteliğinde olan açık dünya yapısı, quick time event'ler ve oynanış tasarım tercihleri ilk iki oyunu günümüzde oynanamayacak bir hâle sokmaktalar. Shenmue 3'ten çok fazla bir umudum çok ama... İşte, eski günlerin hatrına!

Greedfall

Greedfall Spiders'ın son oyunu. Merak etmeyin, eklem bacaklıların dünyası birleşip kod yazmayı öğrenmedi. Bu Spiders; The Technomancer, Bound by Flame ve Mars: Water Logs gibi oyunların yapımcısı olan örümcekler. Kendileri oldukça iddialı rol yapma dünyaları yaratmaktalar ama bir türlü istedikleri bomba oyunu çıkaramadılar. Greedfall da yapımcının diğer oyunları gibi, eylemlerimiz ve kararlarımızla kaderine şekil verebileceğimiz enterasan bir fantastik dünyada geçmekte. Bakalım Spiders bu sefer turnayı gözünden vurabilecek mi?

Anthem

EA’nin Destiny’ye cevabı da denilen online aksiyon/rol yapma oyunu Anthem’le ilgili elimizde E3’de gösterilen oynanış videosu dışında pek fazla bilgi yok. Co-op oynanışa odaklanan bilimkurgu Anthem’de, komple özelleştirilebilen Javelin adındaki kostümler çok önemli bir yere sahip. Oyunun devasa harita yapısı gereği görevler arasında Javelin’leri kullanarak bolca uçacağız ki zaten hareketlilik oyunun ana oynanış özelliklerinden biri.

Code Vein

Dark Souls ve Bloodborne'u alın, üstüne biraz anime, biraz da vampirlik ekleyin, işte karşınızda Code Vein! Bandai Namco'nun yeni oyunu Code Vein, vampirlerin hüküm sürdüğü felaket sonrası bir dünyada geçmekte. Videolarına göz attığınızda, dövüş sistemi bakımından Dark Souls gibi oyunlardan nasıl ilham alındığını görebilirsiniz.

System Shock

System Shock 2 benim için gelmiş en iyi oyundur. İlk oyun da her ne kadar ikincisi kadar önemli olsa da, teknolojik olarak günümüzde geri dönmesi gerçekten çok zor. Ama yapımcı Nightdive, 2018'de bu sorunu ilk oyunu yeni baştan yaparak çözecek. Videolarına bakıp, demosunu oynadıysanız ve ilk oyunu da hatırlıyorsanız bu yeniden yapımın ne kadar başarılı olduğunu görebilirsiniz. Modern bir oyun gibi gözüküyor ve ne güzeldir ki bu yeniden yapımla birçok genç oyuncu System Shock'un muhteşem dünyasına giriş yapabilecek. Merakla bekliyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum