Capcom’dan Daha Fazla Yeniden Yapım Müjdesi

Capcom, ellerin dert görmesin!

Resident Evil 2’nun yeniden yapımının Capcom için çok önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Oyunun ne kadar özen gösterilerek yapıldığını da daha önce duyurmuştuk. Capcom’dan yine güzel haberlerimiz var.

Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda yatırımcıların sorularını cevaplayan Capcom yetkilileri, önümüzdeki yıl çıkacak olan Resident Evil 2’nun çok iyi satacağından ve satış rakamlarının milyonlar ile ifade edileceğinden emin olduklarını açıkladı. Bizleri asıl sevindiren haber ise, şirketin kataloğundaki diğer oyunlar için de yeniden sürüm ya da yapım olanaklarının araştırılmaya başlandığının açıklanması oldu.

Tabii ki bu kesinlik belirten bir açıklama değil ancak yine de umut verici bir haber olduğu da ortada. Dino CrisisOnimusha gibi hayranı olduğum serilerin ve Resident Evil 3: Nemesis gibi efsane bir oyunun geri gelme ihtimalinden bahsediyoruz neticede. 2018 yılında bu oyunların isimlerini duymak dahi son derece heyecan verici.

Capcom’un altın dönemi olan doksanlı yılları düşündüğümüzde, geri dönebilecek adaylar arasında ilk akla gelenlerden biri ise hiç şüphesiz ki Dino Crisis serisi oluyor. Serinin ilk oyununu çocukluk yıllarında oynamış ve çok etkilenmiş biri olarak her zaman yeni ve iyi bir Dino Crisis oyunu beklemişimdir. Bir Resident Evil klonu olarak piyasaya çıkan oyun, konusu ile Jurassic Park’ı andırıyordu. Zaten çıktığı dönemde, ülkemizde “Dinozorlu Resident Evil” olarak da bilinen bir oyundur kendisi. Oyunu sadece bir klon olarak görmek de oldukça yanlış aslında. Zira kendine has bir hayran kitlesi olan oyunun yaratıcısı, Resident Evil’ı da yaratan Shinji Mikami’den başkası değil.

capcom-2

Üç oyundan oluşan Onimusha serisi ise orijinal PlayStation yıllarında hayranlıkla oynadığımız, önceden render edilmiş arka planlara ve sabit kamera açılarına sahip oyunların belki de son temsilcisiydi. PlayStation 2’ya geçiş döneminde Code: Veronica X ile üç boyuta merhaba diyen Resident Evil serisi, yavaş yavaş sabit kamera açılarına sahip oyunlara veda edeceğimizin de sinyalini vermişti. Nitekim Capcom, Onimusha 2: Samurai’s Destiny sonrasında bir daha geriye dönmemek üzere üç boyuta geçiş yaptı. Yaklaşık olarak on beş senedir de herhangi bir Onimusha oyunu göremedik maalesef. Bugün Ghost of Tsushima’yı deliler gibi bekliyorsam eğer, bilin ki nedeni yeni bir Onimusha oyununun olmamasıdır.

Resident Evil 3: Nemesis için ise pek bir açıklama yapmaya gerek yok sanırım. Herkesin tahmin edebileceği gibi günün birinde Capcom’un mutlaka yeniden çıkaracağı bir oyun kendisi. Zira Resident Evil 3: Nemesis haricindeki, ana serideki tüm oyunları yeniden yayınlayan Capcom’un seri içerisinde oldukça özel bir yere sahip olan bu oyunu es geçeceğini düşünmek saflık olur. Capcom’un serinin bu üçüncü oyunu için elbet bir planı vardır ancak bana Resident Evil 2’dan elde edecekleri gelire göre projeye başlayacaklarmış gibi geliyor. Eğer yeniden yapılan Resident Evil 2 bekledikleri gibi çok iyi satarsa, muhtelemen korkulu rüyamız Nemesis ile tekrar buluşmamız baştan yaratılmış bir oyunda olacak. Aksi takdirde serinin bu üçüncü oyunu, karşımıza sadece yüksek çözünürlüklü bir yeniden sürüm olarak çıkabilir.

capcom-3

Son zamanlarda hiçbir oyun haberine bu kadar sevinmemiştim doğrusu. Yeniden sürüm ya da yeniden yapım hiç farketmez, yeter ki yüksek çözünürlüklü bir Dino Crisis ya da Onimusha görelim. Tabii ki bir umut bu, kesinlik kazanmış bir şey henüz yok. Yine de hayal kurması bile keyif veriyor. Capcom, lütfen üzme bizi. Getir şu oyunları geri. Parası neyse vereceğiz, söz!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum