Metro Exodus'un Yayıncısından Yeni Açıklama: ''PC'den Vazgeçmeyiz''

Tartışma devam ediyor

Dün bir 4A Games geliştiricisinin "PC oyuncuları Metro Exodus'u boykot ederse biz de bir sonraki Metro oyununu PC'ye çıkarmayız" şeklindeki açıklaması oyuncuların ciddi anlamda tepkisi çekmişti. O haberde 4A Games'in bu konuda bir açıklama yapıp yapmayacağını merak ettiğimi söylemiştim, beklenen açıklama hem Deep Silver, hem de 4A Games'ten geldi.

Yapılan açıklamada, söz konusu yorumun Deep Silver veya 4A Games'in Metro'nun geleceğine dair fikirlerini yansıtmadığı söyleniyor. Ayrıca Metro Exodus'un Epic mağazasına özel olmasının kararının tamamen Koch Media / Deep Silver tarafından verildiği de tekrardan vurgulanmış.

Açıklamada söz konusu yorumun "o güne kadar sürekli olumlu yorumlar aldığı işinin, üzerinde kontrol sahibi olmadığı bir ticari karar yüzünden tartışma konusu olmasının yaşattığı hayal kırıklığı ve acıyla tepki veren bir kişinin şahsi yorumu" olduğu belirtilmiş ve bunun Deep Silver veya 4A Games'in serinni geleceğine dair görüşlerini yansıtmadığı söylenmiş.

"Bu karara dair tüm yorumların geliştirici 4A Games'e değil, Koch Media / Deep Silver'a yönlendirilmesini rica ediyoruz" şeklinde devam eden açıklamada "Metro serisinin gelecekteki yayın stratejisi tamamen Koch Media / Deep Silver'a aittir. Seriyi devam ettirmeye kararlıyız ve PC versiyonu da daima planlarımızın merkezinde olacak" deniyor.

Dünkü olayda da gördüğümüz gibi bu tür firmalarda çalışan kişilerin yaptıkları yorumlara daha çok dikkat etmesi gerek, "öfkeyle kalkan zararla oturur" diye boşuna dememiş atalarımız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum