Haftaya SEGA'dan Çok Büyük Bir Duyuru Gelecekmiş

Oyun dünyası sallanacak(mış)

Japon teknoloji muhabiri, Famitsu yazarlarından Zenji Nishikawa YouTube'da yaptığı canlı yayında takipçilerini ve özellikle de SEGA sevenleri oldukça heyecanlandıran açıklamalar yaptı. Nishikawa'nın söylediğine göre Weekly Famitsu dergisinin 4 Haziran'da yayınlanacak sayısında SEGA'yla ilgili çok büyük bir duyuru olacakmış ve kendisi bu haberin büyüklüğünü Wired'ın PlayStation 5 makalesiyle kıyaslamış.

"Geçen sene Wired, PlayStation 5 için exclusive bir haber yayınlamıştı ya. Hani diğer basın kuruluşlarında böyle bir şey yoktu. İşte bu seviyede bir haber sizi bekliyor" diyor Nishikawa.

Nishikawa ilk başta firma ismi vermemiş ve "belli bir firmanın yönetici ve teknik personeliyle röportaj yaptım ve bu gerçekten de devrim yaratacak... cidden, bu bir devrim. Yani bu öyle büyük bir haber ki, yayınlandığı zaman diğer basın organları "neden bu haberi biz veremedik?" diyecekler, bu haberi ilk verenin ismini soracaklar. Zenji Nishikawa'ydı değil mi, diyecekler. Bu, PlayStation 5 haberi kadar büyük bir haber. Bunu şimdiden söylemek istedim" demiş.

Gördüğünüz gibi Nishikawa heyecan yaratmayı iyi biliyor :) Olur da fos çıkarsa "bunu yazan Zenji Nishikawa'ydı, değil mi?" deriz.

Kendisi sonradan bu firmanın Sega olduğunu açıkladı ve ayrıca bu büyük duyurunun Dreamcast 2 olmadığını da söyledi.

Resetera'da bu duyurunun ne olabileceğine dair tartışmalar dönüyor. Xbox patronu Phil Spencer'ın bir Japon firmasının Xbox Game Studios bünyesine katmak istediğini biliyoruz. Eğer bu satın alım SEGA olursa bu cidden çok büyük bir haber olur.

Bir diğer tahmin Xbox Series X konsolunun Japonya'da Sega markasıyla birlikte satışa sunulacağı. Bu, Xbox'ın Japonya satışlarını ciddi etkileyebilecek bir hamle olur ve eğer doğru çıkarsa bunun da en azından Japonlar için büyük bir haber olacağını söyleyebiliriz.

Bunun dışında oyun dünyasını sallayabilecek tek şey Sega'nın yeni bir konsol duyurması olurdu, ama Dreamcast 2 olmayacaksa yapılacak duyuru yine öyle büyük bir etki yaratamaz.

Sega, 3 Haziran'da 60. yaşını kutlayacak (firma 3 Haziran 1960'ta kurulmuştu). 4 Haziran'da neler duyacağımızı ise ben şahsen şimdiden merak ediyorum.

YORUMLAR
ciftlikatli
28 Mayıs 2020 23:38

Bu haber baya büyüyor.  Önemli bir kesim Sega nın yeni bir konsol çıkaracağını söylerken bir diğer kesim Xbox'ın japonyada Sega tarafından üretilip satılacağı ve önemli sega oyunlarının bu konsol için yayınlanacağını söylüyor. Bir diğer iddaa ise Sega'nın konami games'i satın alacağı konusunda.. Bu jenerasyon en sonunda ger çek bir "konsol savaşı" görecek

Ghost AssassiN
28 Mayıs 2020 19:49

Üstüne basa basa ''oyun'' beklemeyin demişsiniz resmen. :)

sSnake
28 Mayıs 2020 17:03

Açıkçası SEGA'nın Microsoft tarafından satın alınması ihtimali zor gibi eğer öyle bir şey söz konusuysa. Japonlar'da ticarette dışarıdan yabancılara satılma durumu söz konusu değil yanlış hatırlamıyorsam. Öncelik her zaman milli markalarla masaya oturulması gibi bir şey vardı sanırım yanılıyorsam düzeltin.

Diğer taraftan Microsof'un XBox ile Japon piyasasıyla bir türlü barışamadığı gerçeği de var. Akıllı millet tabi, bir tarafta sürüyle özel oyunları olan hem de milli marka konsol geliştiricileri varken, hem yabancı sermaye olup hem de özel oyununun varlığıyla yokluğu belli olmayan ekonomik PC sistemi denebilecek bir aleti ne yapsınlar. Yalnız haberi görür görmez yeni konsol mu geliyor demedim değil. Ah be SEGA ah! XBox yerine piyasada hep sen kalsaydın keşke.

Parolamı Unuttum