Half-Life 2’den Daha Önce Görülmemiş Konsept Çizimler

Unforseen conce(pt)quences

Gün geçmiyor ki aradan geçen bunca zamana rağmen Half-Life 2’yle ilgili yeni bir şey öğrenmeyelim. İlk çıktığında hikâyesindeki boşluklar nedeniyle bayağı eleştirilen, sonrasındaysa öncülü gibi efsane hâlini alan yapım bugün bile bizi şaşırtmayı başarıyor.

Hatırlayacağınız gibi daha önce oyunun belgeleri çalınmadan önce hikâyesinin nasıl olacağıyla ilgili oldukça detaylı bilgiler yayınlanmıştı geçen sene. Hatta iptal edilen Episode 4’e ait ilk ekran görüntüleri bile çıkmıştı bir ara ortaya. Şimdi de Half Life Insider adlı bir Rus sitesi oyunla ilgili daha önce hiç görülmemiş bazı konsept çizimlerini paylaştılar bizlerle.

Half-Life 2: Raising The Bar (Half-Life 2: Çıtayı Yükseltmek – Nasıl da biliyor namıssızlar) adlı bir kitabı belki duymuşsunuzdur. Oyunun tasarım aşamasına baştan sona anlatan, 300 küsur sayfalık bir dokümanterdir bu. Ama anlaşılan başlangıçta daha kalın olması ve bazı konsept çizimler içermesi planlanıyormuş. Amerikalı bir oyuncunun, kitabın piyasaya sürülmeden önceki deneme sürümünü eBay üzerinden satın almasıyla ortaya çıktı bu gerçek. Neyse ki bu çizimleri kendine saklamayıp sayfaları taramayı ve oyunun hayranlarıyla paylaşmayı tercih etmiş. İşte Half-Life Insider adlı Rus sitesinde yayımlananlardan bazıları:

 Combine askerlerinin ilk eskizleri. İlk çizimdeki saçlara dikkat. Hemen yanda da telsiz mesajlarının anlamları yer alıyor.

Combine piyadelerinin kullanılmamış bir tasarımı. Hemen altta da yine oyunda yer almayan bir silah var.

 Combine hareketli mayın tasarımı. Half-Life: Opposing Force'taki uzaylı silahlarını anımsattı bana biraz, siz ne dersiniz?

 Citadel'a ve oyunda yer alamayan Crab Synth adlı bir düşmana (sarı çizimin sağ alt köşesinde) dair çizimler. Burada daha iyi bir versiyonu var.

 Ravenholm’dan bir kare. Geliştirme aşamasında bu kasabanın adı Quarrytown olarak geçiyormuş.

 Peder Grigiory’nin tuzaklarından birkaçı.

Görsellerin kitaptan neden çıkarıldığıyla ilgili bir bilgi yok maalesef. Dilerseniz tüm çizimlere tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum