Half-Life 2'nin Gün Yüzü Görmemiş Bir Bölümü Daha Ortaya Çıktı - Karlı Ravenholm

Karlı bir Ravenholm projesi hayata geçememiş.

 Valve'ın Half-Life evrenini unutmadığı ve komple terk etmediği güzel bir dönem vardı. Önce Half-Life 2: Episode One, ardından da Episode Two çıkmıştı ve heyecanla üçüncü ve hatta bazı dedikodulara göre dördüncü bölümü bile bekler hale gelmiştik. Ancak dördüncü bölümü geçtim, üç bile tarihin tozlu sayfalarına karıştı ve hiçbir resmi duyuru olmadan ortadan kayboldu gitti.

> Half-Life 3 Hiç Çıkmayabilir...

Valve, yeni bölümler için üçüncü parti oyun şirketleri ile anlaşmalar yapmış ve onlara tam özgürlük sunmuştu. Ancak ne yazık ki bu projelerden hiçbiri gün yüzü göremedi. ValveTime ise bu projelerden biri olan Junction Point'in bölümünün görüntülerine ulaştı. JP de pek çok stüdyo gibi Half-Life evreni için bir bölüm üretmekle görevlendirilmişti. Ortaya çıkan görüntülere baktığımızda ise Half-Life 2'nin efsane bölümü Ravenholm'ün karlar altında olduğu bir harita görüyoruz.

hl-ravenholm-snow-1hl-ravenholm-snow-2

JP'nin patronu Warren Spector (ki kendisini Deus Ex, System Shock gibi serilerden de tanıyoruz) zamanında Game Informer'a yaptığı açıklamada "Junction Point olarak Half-Life evrenindeki büyük bir boşluğu dolduracak bir bölüm üzerinde çalışıyorduk. Hatta oyun için mıknatıs silahını geliştirmiş ve bunun için özel bölüm tasarımları yapmıştık. Ancak Disney ile olan anlaşma gerçekleşince projeyi rafa kaldırdık. Disney'e hayır diyemezdim, hep orada çalışmak istemiştim. Böyle olunca Valve ile bu işin sonunu getiremedik" ifadelerini kullanmıştı.

hl-ravenholm-snow-3hl-ravenholm-snow-4

ValveTime'ın ulaştığı görüntülerde Ravenholm'u karlar içerisinde buluyoruz ve mıknatıs silahı için özel olarak hazırlanmış bazı arenalar hemen göze çarpıyor. Haritada bu silah için özel olarak tasarlanmış bulmacalar, yeni karakterler, önden hazırlanmış oyun anları ve daha pek çok şey bulunuyor. Ancak tıpkı Arcane Studios'un gün yüzü görememiş "Return to Ravenholm" bölümü gibi bu karlı Ravenholm da unutulmuşlar arasındaki yerini aldı.

Half-Life 3 Söylentilerinin Sorumlusu Valve'daki "Şakacı" Çalışanlarmış

Bir gün Half-Life 3 görecek miyiz çok merak ediyorum. İçimde hep bir heyecan var, ancak ne Gabe ne de Valve bu yönde bir çalışma yapıyora benzemiyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum