Half-Life 2’nin Hikayesi Çok Farklı Olabilirmiş

Bilgilerin çalınması iyi mi olmuş, yoksa kötü mü?

Hatırlıyorum da… Half-Life 2’nin çıkışı, Oyungezer’in ilk sayısına denk gelmişti. O ayki derginin kıymetini otomatik olarak iki katına çıkarıvermişti bu da. Gerçi gazeteci amcalar ellerinde levyelerle üzerlerine koşan güruhları görünce biraz korkmuş olabilir ama neyse…

Yanlış hatırlamıyorsam sevgili Sinan Akkol ve M. Berker Güngör incelemişti o oyunu. Ve ilk başlarda hikâyeyi beğenmediklerini, ama oyunu oynadıkça fikirlerinin değiştiğini ve “video oyunlarında senaryo böyle mi anlatılmalı acaba?” sorusunu sorduklarını hatırlıyorum. Zaten daha sonra gelmiş geçmiş en iyi hikâye anlatan oyunlardan biri seçildi Half-Life 2.

Ama yapımı esnasında belgeleri çalındığı ve içeriğinin büyük bir kısmı internete sızdığı için çıkışı bir hayli sancılı olmuştu Half-Life 2’nin. Ve hep kafamızda o oyunun nasıl olacağına dair soru işaretleri kalmıştı.

Şimdi… burada anlatacaklarımı daha önce internette görmüş olabilirsiniz belki. Ama Valve News Network’ün hem oyunun sanat kitabından hem kullanılmamış materyallerden hem de internete sızan bilgilerden topladığı tüm bilgileri tek bir videoda toplamasının şerefine konu bir kere daha gündeme geldi.

Görünüşe göre Half-Life 2’de yer alması tasarlanan ilk City 17 çok daha karanlık ve gotik bir yermiş. Çünkü Combine güçleri dünyayı neredeyse tamamen yok edip küllerden ve zehirli gazlardan ibaret bir yere çevirmiş. Bunun sonucunda da tüm karakterler gaz maskesi takarak dolaşmak zorundaymış. Hatta Gordon’a gaz maskesini veren özel bir karakter bile tasarlanmış.

Karakterlerden laf açılmışken oyunda yer alması planlanan ama sonradan değiştirilen önemli kişilerden bahsetmemek olmaz. Combine başındaki asıl kişi The Consul adlı, diktatör görünümlü biri olarak tasarlanıyormuş (02:18). Dr. Breen’le hiçbir alakası olmayan bu adam sadece bir temsilci değil, Combine güçlerinin arkasındaki gerçek yöneticilerden biri olarak gösterilecekmiş.

Bir diğeri hurdalıkta yaşayan, çılgın bilim adamı Eli. Gordon’a Hazard Suit’i veren kişi olarak tasarlanan Eli sakallı ve bir bacağını kaybetmiş bir adam olarak çizilmiş. Nasıl, tanıdık geldi mi? Evet, ta kendisi… Bu karakter daha sonra Alyx’in babası olan, bildiğimiz Eli’ya dönüştürülmüş (03:44).

Üçüncü ve son önemli karakterse Combine için çalışan, ama aslında asiler için ajanlık yapan Yüzbaşı Vance. Alyx’in babası olarak tasarlanan Vance, oyunun ilerleyen bölümlerinde askerleriyle birlikte Gordon’un yanında çatışacak şekilde tasarlanıyormuş (06:58).

Combine askerleri de hiç de bildiğimiz gibi değilmiş. O tekinsiz zırhlarının yerine asker yeşili, düz üniformalar giyiyorlarmış ve görünüş olarak insanlardan bir farkları yokmuş (07:43).

Eh… her ne kadar hurdalıkta yaşayan, çılgın bilim adamı fikri beni cezbetse de bu içeriklerin oyundan çıkarılmasına üzüldüğümü söyleyemeyeceğim. Siz ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum