Half-Life İçin Bir Yeniden Yapım Daha Geliyor: Project Lambda

Unreal 4 moturu ile hazırlanan bir Half-Life isteyenler?

Project Lambda, Half-Life'ı Unreal 4 motoru kullanarak günümüz görselliğiyle biz oyunculara sunmak niyetinde olan bir gönüllü projesi.

Bildiğiniz gibi yine bir gönüllü projesi olan Black Mesa yaklaşık 8 yıllık bir geliştirme sürecinin ardından 2012 yılında çıkmış ve Half-Life'ı yeniden oynamak için bir fırsat sunmuştu. Her ne kadar yeni oyuncuların Half-Life ile tanışmasına kapı aralamışsa da, özellikle ilk çıktığı dönemlerde görsel yönden çok şey sunmadığı ve Half-Life'ın teknik bazı sıkıntılarını da devam ettirdiği yönünde eleştirilere maruz kalmıştı. Eleştirileri dikkate alan ekip geliştirmelere devam ediyor, ancak geliştirme süreci beklendiği kadar hızlı ilerlemiyor anlaşıldığı kadarıyla. Zira Black Mesa halen erken erişim aşamasından çıkabilmiş değil. Bu durum farklı arayışlara kapı aralıyor haliyle.

İşte bu farklı arayışlardan birisi de haberimizin konusu Project Lambda. Project Lambda ekibi, Unreal 4 motoru ile daha üst düzeyde bir görsel deneyim sunacak bir yeniden yapım işine girişmiş durumdalar. Mevcut haliyle Black Mesa'nın yerini alacak bir yeniden yapım değil; Black Mesa'da oyunun Xen bölümleri hariç olan kısmı mevcutken, Project Lambda henüz oyunun ilk bölümünü sunuyor. Ancak başlangıç için umut vadeden bir yapım olduğunu söylemek mümkün.

Bizce, Half-Life severlerin takip listelerine ekleyebilecekleri bir çalışma gibi görünüyor. Siz de bir göz atıp değerlendirmek isterseniz, Project Lambda'nın ilk bölümünü buradan indirilebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum