Half-Life Oyunlarının Senaristi Valve’dan Ayrıldı!

Tabuta çakılan bir çivi daha mı?

Half-Life 3 gelecek mi, gelmeyecek mi? Gordon Freeman da bizi görecek mi derken Valve cephesinden üzücü bir haber geldi bu akşam.

PCGamer ve Reddit editörlerinden TeddyWolf’un dediğine göre Half-Life ve Half-Life 2’nin yazarı Marc Laidlaw emekliliğine ayrılarak Valve ile ilişkilerini tamamen sonlandırdı.

Marc Laidlaw konuya yönelik sorulara cevaben şu satırları yazdı: “Artık Valve’ın ne tam ne de yarı zamanlı bir çalışanıyım. Artık günlük kararlarla ve operasyonlarla hiçbir ilgim yok, artık firmanın bir sözcüsü değilim, artık gizli bilgilerin çoğuna erişimim yok, artık hiçbir Valve oyunu üstünde çalışmıyorum.”

Laidlaw gerekçe olarak çok yaşlandığını, 1997’de bile firmadaki programcıların kendisine “İhtiyar Laidlaw” diye hitap ettiğini ve buradan yola çıkarak ne kadar ihtiyarladığını anlayabileceğimizi söylüyor. Bundan sonraki hayatında kendi hikâyelerini yazacağını belirten senarist bu durumun Half-Life serisinin geleceğini etkileyip etkilemeyeceğini ise bilmediğini belirtti.

1960 doğumlu bilimkurgu ve korku romanı yazarı, bugüne dek 6 kitabın yanı sıra Half-Life, Half-Life: Blue Shift, Half-Life: Opposing Force, Counter-Strike: Source, Half-Life 2, HL2: Episode One, HL2: Episode Two, Portal, Portal 2, Alien Swarm Left 4 Dead ve Left 4 Dead 2’nin üstünde gerek senarist gerekse de programcı olarak çalışmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum