Half-Life'ın Geleceğini Alyx'in Göreceği Tepki Belirleyecek

Thumbs up

Half-Life: Alyx dün itibariyle çıktı ve oyunun ilk inceleme puanları da oldukça yüksek. Ancak bu oyun Half-Life hikayesini devam ettirmiyor, onun yerine Half-Life 2: Episode 2'nin beş sene öncesinde geçiyor. Yani Half-Life hikayesinin nasıl biteceğini, Gordon Freeman'ın öyküsünde neler olacağını hala daha bilmiyoruz. Bu hikaye günün birinde bitecek mi onu da bilmiyoruz ama yine de Alyx'in varlığı bu konuda umutlarımızı sürdürmemizi sağlıyor.

Valve'ın bölüm tasarımcısı Dario Casali (ki kendisi orijinal Half-Life oyunlarında da çalışmış bir isim), Half-Life'ın geleceği konusundaki sorulara ucu açık yanıtlar vermiş.

"Şu noktada yeni bir Half-Life oyununun ne olacağını gerçekten bilmiyoruz, bunun bir başka VR oyunu olup olmayacağını da bilmiyoruz. VR kullanmayan bir oyun olur mu, onu da bilmiyoruz. Şu an yapabileceğimiz en iyi şey Alyx'e verilen tepkileri ölçmek. Oyuncular bu oyundan keyif alıyor mu? VR platformuna kaç yeni oyuncu kazandırabiliyoruz? Oyuncular artık VR'ın Half-Life'ın vazgeçilmez bir parçası olduğunu düşünüyorlar mı? Oyunumuz çıktıktan ve oyuncuları dinlemeye başlamadan önce bu soruların cevaplarını gerçekten bilemeyiz" diyor Casali.

Alyx'in duyurusuyla birlikte Index VR setlerinin yok sattığını düşünürsek bu sorulardan bazılarına cevap bulduklarına eminim. Ama elbette bu satış, normal bir Half-Life oyununun ulaşacağı satışın kim bilir kaçta biridir.

Half-Life 2 bölümlerinin ve Portal oyunlarının yazarı Eric Wolpaw da yeni bir Half-Life oyununa karar verilirse, yeniden görev alma konusunda oldukça hevesli. "Bir sonraki oyuna hazırım. Bir şeyler yapmaya karar verirsek ben varım" diyor.

Alyx'in başarılı olmasını gönülden istiyoruz, sonuçta Valve uzun bir aradan sonra tekrar Half-Life evrenine döndü. Ancak bundan sonra sadece VR'a odaklanmalarını da pek istemeyiz sanırım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum