Ultrabook'larda Üçüncü Perde Açılıyor

Haswell'le birlikte ultrabook'lar çeşitleniyor, fiyatlar değişiyor.

Apple'ın Macbook Air'iyle birlikte hayatımıza giren, Intel ile diğer firmalara da taşınan incecik dizüstü ultrabook'lar, Haswell mimarisiyle birlikte üç farklı konfigürasyona taşınıyor. Bu da, fiyat bakımından daha önce bir ultrabook'un yanından bile geçemeyenler için çeşitlilik demek. Anlatayım.

Öncelikle hepsinin ortak özelliklerinden başlayayım. Intel, tüm bu modellerin en fazla 2.5kg ağırlığa sahip olmasını, WiDi uyumlu olmasını ve 4GB DDR3 kapasitesinde bellek bulundurmasını istiyor. Peki ya farklı sınıflar hangi özelliklere, daha da önemlisi, ne tür fiyat etiketlerine sahip olacaklar?

Intel'in Haswell platformuyla birlikte üçe böldüğü ultrabook'lardan ilki 599$-799$ seviyesinde olacak. Intel Core i3 işlemcisi, işlemciye entegre Intel HD 4000 grafik yongası, 500GBhibrit sabit diski ile birlikte pek çok işimizi görebileceğimiz bir model olacağı kesin.

İkinci ve ortanca ultrabook sınıfındaysa 799$-998$ fiyat aralığındaki modeller bulunacak. Intel Core i5 işlemcili bu modellerde, grafik yongası olarak Intel HD 5100 görev yapacak. Çıkarılabilir/dönebilir ekrana sahip olacak modelleri de barındıran bu sınıfın depolama tarafında da 128GB SSD bulunuyor. Orta seviye ultrabook'lar, sahip olduğu yüksek çözünürlüklü kamerası, sensörleri ve çift mikrofon gibi özellikleriyle de farklı kullanıcıların ilgisini çekecektir.

Tüm ultrabook'ların efendisi olan üst seviye modeller de 999$+ fiyat etiketleriyle gelecek. Intel Core i7 işlemci, ortanca kardeşiyle aynı grafik yongası, 250GB SSD'si gibi özellikleriyle güç ve performans arayan kullanıcıların tercihi olacak gibi duruyor. Üst seviye ultrabook'larda da çıkarılabilir/dönebilir ekrana sahip modeller olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum