Advertisement

Haziran Ayında Çıkmış En Önemli Oyunlar

Haziran ayı bir çok yeni yapıma ev sahipliği yaptı!

Haziran ayı E3 ile birlikte hem hızlı ve bir o kadar heyecanlı geçti gitti. Bir çok yapım tanıtıldı ve bir çok yapım oyuncuları ile buluştu. Bunlardan en önemli olanlara ve şans vermeniz gerekenlere şöyle bir bakalım.

Onrush (5 Haziran - PS4 / XB1)
GRID ve DiRT serilerinin yapımcısı, araba yarışı oyunlarının uzmanı Codemasters’ın yeni arcade yarış oyunu. Aksiyonun dibine durduğumuz Onrush, oldukça güzel notlar almıştı.

Daha çok off-road pistler ve arcade oynanış dinamikleri üzerine odaklanan OnRush'un bir özelliği de, yapımcılarının eski Driveclub tayfasındaki isimlerden oluşuyor olması. O oyunun başarısızlığı sonrasında Sony, Driveclub'ın geliştiricisi Evolution'ı kapatmıştı.

Vampyr (5 Haziran - PC / PS4 / XB1)
OGZ İnceleme Puanı:  8.2

1918 Londra'sında geçen bu yeni rol yapma aksiyon oyun Vampyr’de, Jonathan Reid adındaki bir doktoru kontrol ettik. İspanyol Gribi nedeniyle mahvolmuş şehirin sakinlerini kurtarmaya çalışırken vampir olan Reid'in karşısına çok zor bir seçenekler çıkmıştı: Korumak için yemin ettiği insanların güvenliğini mi sağlamak mı, yoksa kan açlığına boyun eğmek mi?

Life is Strange ve onun öncesinde piyasaya sürülen Remember Me ile tanıdığımız Fransız Dontnod ekibi, Vampyr’le bu sefer çok daha kanlı bir hikaye anlattı. Her görevin birden fazla sonu olduğu, rol yapma mekaniklerini aksiyonla harmanlayan Vampyr, 5 Haziran’da çıktı. Biz de incelemesinde göreceğiniz üzere kendisini oldukça beğenmiştik.

The Elder Scrolls Online: Summerset (5 Haziran - PC / PS4 / XB1)
Yeni tekli oyuncu The Elder Scrolls oyunu Bethesda'nın E3 konferansında duyuruldu ama ona biraz daha var gibi. Elder Scrolls Online oyuncuları bu yeni macerada Summerset Adası'nı ziyarete gittiler. Yeni büyücü yetenekleri, yetenek ağacı ve craft sistemleri de artık bizlerle.

Unravel 2(9 Haziran 2018 - PC/PS4/XB1)
İplikler ile iç içe olduğumuz bu yapımda yanımızda yeni bir Yarny var. Artık, maceralarımıza iki karakater ile devam edebiliyoruz. Oyunu hem tek kişi hem de co-op modunda oynamak mümkün. Tek kişi oynarken iki karakter birleşerek tek karakter gibi yönetebiliyoruz ve bulmacalara geldiğimizde karakterleri tekrar ayırarak yönetebiliyoruz. İlk oyunu oynayanların da bileceği gibi Unravel 2 platform bulmaca oyunu olarak faaliyet gösteren bir yapım.

Prey: Mooncrash(11 Haziran 2018 - PC / PS4 / XB1)
OGZ İnceleme Puanı:6.8

Mooncrash’ta, ana oyunda üyesi olduğumuz TranStar’ın rakip şirketinin bir çalışanı olarak oynuyoruz. TranStar’ın Ay üssünde garip olaylar olmuştur ve bu düşük bütçeli rakip şirket, bir şekilde burada dönen olayların son 1 saatini simülasyon hâline getirmeyi başarmıştır. Biz de burada devreye giriyoruz. Amacımız simülasyona tekrar tekrar girerek, üssün kaderini anlamaya çalışmak.

Bus Simulator 18 (13 Haziran 2018 - PC)
Bir otobüs şoförünün günlük hayatını yakından deneyimleyebileceğiniz bir yapım. İster göl kenarında, isterseniz şehir içinde, isterseniz pazarlarda seferlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Mercedes-Benz, Setra, MAN, IVECO gibi büyük markalardan orijinal lisanslanmış sekiz şehir otobüsü oyunun içinde yer alıyor. Oldukça büyük bir haritaya sahip oyunda 12 bölgede faaliyet gösterip isterseniz online olarak arkadaşlarınız ile birlikte yolculuk edebileceksiniz.

Değişken hava koşulları, sarhoş sürücüler, yolda sizden yardım isteyenler, kazalar, yapım çalışmaları ve diğer her şey sizi bekliyor.

Wreckfest (14 Haziran 2018 - PC)
Kural tanımayan bir oyun istiyorsanız tam karşınızda Wreckfest var! Son düzlükte yaşanan olaylar, patlayan arabalar, kopan lastikler ve daha fazlası ile bir yarıştan çok daha fazlası bu yapımda bizlere sunuldu. Gerçekçi fizik motoru ile birlikte yarışın tüm detaylarını hissedebileceksiniz.

Lego: The Incredibles (15 Haziran - PC / PS4 / XB1 / Switch)
15 Haziran'da piyasaya sürülen Lego: The Incredibles'ta şehrin Süper Suçlularını adalete teslim etmek için eşsiz Süper yeteneklerimizi kullandık. Aksiyon dolu hikaye bölümlerini ve Municiberg'i de içeren destansı bir merkez dünyayı araştırma imkanımız oldu. Ayrıca oyunun co-op desteği de var.

The Crew 2 (29 Haziran - PC / PS4 / XB1)
Ubisoft'un, “yeni bir seri yaptık ama ilk oyunun kıvamını tutturamadık,” hastalığına yakalanan The Crew, kötü sürüş motoru ve ruhsuz oynanışı ile 2014'deki en büyük hayal kırıklıklarımızdan biri olmuştu. Ne yazık ki ikinci oyunda bundan farklı olmadı.

29 Haziran’da piyasaya çıkanThe Crew 2 ile yarışlarımızı sadece asfaltta değil, denizde ve havada da sürdürüyoruz. Zaten oyunun en önemli özelliklerinden biri de bu. Arabayla tam gaz ilerlerken karşımıza çıkan nehiri geçmek için tek bir tuşla bota, sonrasında da uçağa atlayabiliyoruz. Bu geçişler çok akıcı ve haritanın da vermiş olduğu geniş alan ile oynanış gayet zevkli fakat oyunun geri kalanı, özellikle de dünyası ve yapay zekası sınıfta kalıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum